23. Zelinska kestenijada – uživanje u prirodi i kestenima

Na vrhu zelinske gore Kladeščici, u nedjelju 17. listopada 2021. održat će se tradicionalna 23. Zelinska kestenijada. Do planinarskog doma Kladeščica možete doći pješice, na biciklu ili automobilom. Organizatori najavljuju kako će se družiti uz nešto više fizičke distance, ali s ništa manje veselja i dobre atmosfere.

Pripremljen je bogat i zanimljiv program, za svakog ponešto. Naime, centralno događanje koje će započeti već u 9 sati objedinit će nekoliko sadržaja. Uz nezaobilazne pečene kestene i bogatu gastro ponudu, tu je još i izložba gljiva, a za dobru zabavu pobrinut će se tamburaši.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije započet će i natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića uz edukaciju o životinjama, te podjelu gulaša. Pečeni kesteni i gastro ponuda bit će u glavnoj ulozi i u dijelu programa u kojem će se posjetitelji moći družiti s članovima Moto i off road kluba “Sv. Ivan Zelina”.

Zelinska kestenijada namijenjena je i djeci koja će moći uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku. Naime, za djecu od 4 do 14 godina starosti organizirana je dječja pješačka ruta, odnosno pješačenje uz pričanje priča i razne igre.

Na svoje će doći i ljubitelji aktivnog odmora i zabave, pješačenja i biciklizma. Naime, na Trgu Ante Starčevića započet će šesta po redu Biciklijada na Kestenijadu, a ruta će preko Biškupeca završiti na Kladeščici. Također, za sve rekreativce, ljubitelje pješačenja, biti će organiziran i događaj Pješice na Kladeščicu.

Organizatori poručuju kako je broj mjesta i stolova ograničen. Zato pozivaju posjetitelje da sa sobom ponesu svoje dekice, kako bi za sebe i svoje prijatelje našli idealno mjesto za opuštanje na prekrasnoj zelinskoj gori.

Na kraju recimo kako Grad Sveti Ivan Zelina i ove godine daruje mjericom kestena prvih 200 posjetitelja koji dođu pješice i sretnu volontere na putu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.