24. Biograd Boat Show: Rekordan broj plovila posebice luksuznih motornih jahti

24. Biograd Boat Show najveći nautički sajam u Srednjoj Europi održava se od 26. do 30. listopada 2022. u Marini Kornati s više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila. Ove godine srednjoeuropski nautički sajam slavi svoju 24. godinu održavanja, nakon 21 uzastopne godine obaranja rekorda i dva uspješna sajma za vrijeme pandemije.

– Ovogodišnji sajam javnosti će predstaviti rekordan broj novih plovila i novih brendova. U kategoriji plovila zabilježit će se porast, a najveći će biti u segmentu luksuznih motornih jahti, ističu organizatori Ilirija d.d. dodajući kako Biograd Boat Show privlači brojne posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja te je najveće okupljalište hrvatske nautičke industrije kojim se obilježava kraj nautičke sezone i početak nove poslovne godine.

Ilirija je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

– Biograd Boat Show ostvario je najveći rast nakon globalne financijske krize, prerastajući iz manjeg regionalnog u međunarodni sajam koji je pozicioniramo hrvatsku nautičku industriju i turizam doveo u vrijeme kada su se svi ostali nautički sajmovi suočavali s ozbiljnim izazovima, ističu u Iliriji d.d.

Biograd Boat Show je zlatni član međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja poput 360 ° Virtual Reality Toura i Biograd B2B-a. 

Biograd Boat Show – “četiri sajma u jednom”

Biograd Boat Show nastavlja s daljnjim jačanjem svog izlagačkog, kongresnog, čarter i poslovnog karaktera kroz organizaciju četiri sajma u jednom: Izlagački sajam koji je mjesto centralnog okupljanja domaćih i međunarodnih nautičara, nautičke industrije i turizma, kongresni sajam u sklopu kojeg Hrvatska gospodarska komora održava svoje 6. Dane hrvatske nautike od 26.-28.10.2022., potom četvrti po redu Croatia Charter Expo, od 26. do 27.10.2022. dvodnevni poslovni događaj ekskluzivan za jaht-charter industriju omogućava pružateljima usluga charter flote susrete s agentima, brokerima i dobavljačima te je podržan aktivnim kongresnim programom i Biograd B2B – poslovni sajam najveće okupljalište za hrvatsku nautičku industriju.

I zabavni program Biograd Boat Showa vraća stari sjaj uz zabavni program svake večeri, a u subotu 29. listopada nastupa miljenik biogradskog sajma Neno Belan uz tradicionalni vatromet.

Fotografije: Ilirija d.d.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.