Pogledajte 35. Plitvički maraton i ostanite nekoliko dana u Lici

Plitvička jezera ponovno će biti domaćin brojnim dugoprugašima iz Hrvatske i inozemstva, koji će se okupiti na 35. Plitvičkom maratonu. Natjecanje koje se zbog koronavirusa moralo odgoditi krajem travnja ipak će se održati 15. studenog. SAD, Velika Britanija, Nigerija, Portugal, Mađarska, Kazakhstan, Češka, Poljska, samo su neke od zemalja iz kojih dolaze sudionici maratona. Tome dodajmo kako je zbog otkazivanja Zagrebačkog maratona, 35. Plitvički maraton ujedno i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu za 2020. godinu. Izvrsna je to promidžba, kako za organizatora Atletski klub Plitvice, tako i za Nacionalni park Plitvička jezera.

Za sve natjecatelje koji nastupaju na Plitvičkom maratonu Nacionalni park Plitvička jezera, koji je partner i glavni pokrovitelj maratona, pripremio je i određene pogodnosti. Naime, pod sloganom “Sudjeluj na 35. Plitvičkom maratonu, ali ostani nekoliko dana u Lici” sudionici maratona ostvaruju promotivne popuste na sadržajeu i oko Parka. U paketu se nalaze ulaznice za Nacionalni park, Ranch Terra Irinovac, Pećinski park Grabovača, Memorijalni centar Nikola Tesla i Quad & Buggy Plitvice.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U sklopu 35. Plitvičkog maratona, uz utrku na 42 kilometra, trčat će se i polumaraton (21 kilometar), kao i utrka na 5 kilometara. I upravo zbog raznolikosti i prilagođenosti za sportske i rekreacijske trkače, Plitvički maraton odličan je turistički proizvod. Naime, sve veći broj turista kroz nastup u utrkama ima prigodu posjetiti hrvatske destinacije. A Plitvička jezera zasigurno su destinacija koju vrijedi posjetiti. Plitvički maraton jedan je od najdugovječnijih, a po mnogima i najljepši maraton u Hrvatskoj. Izvrsni domaćini, dobra ekipa, čist zrak, zdrav život i prekrasan okoliš, razlozi su zbog kojih se veliki broj atletičara svake godine rado vraća na Plitvička jezera.

Izvori i fotografije: Nacionalni park Plitvička jezera, Atletski klub Plitivice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.