5. izdanje Split Spring festivala prvi puta uz Dioklecijanovu palaču

Gastronomsko-festivalsko događanje Split Spring by Staropramen koje je u pet godina osvojilo srca Splićana ponovno se vraća. Ove godine festival će se održati na novoj lokaciji, u nešto drugačijem ambijentu nego do sada. Naime, nakon četiri godina održavanja u Đardinu i atmosfere piknika, seli se u obližnju Hrvojevu ulicu gdje se transformira u pravo street okruženje.

Uz prekrasne zidine Dioklecijanove palače i kamenu vizuru, na sam korak od Rive – Split Spring by Staropramen donosi kombinaciju vrhunskog street fooda i odlične zabave i atmosfere. Prije svega, ovaj je festival prepoznat kao mjesto na kojem se sami Splićani obožavaju družiti. Mjesto je to koje u potrazi za sadržajem posjećuje more turista, a onda i mjesto na kojem neki od ponajboljih splitskih ugostitelja pripremaju odličan street food.

Split Spring – 11 dana vrhunskog street fooda i zabave

Od 15. do 25. svibnja tako će svi Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun, moći uživati u street food specijalitetima nekih od najboljih i najpoznatijih splitskih ugostitelja. Artičok čiji su cannolli jedan od razloga zbog kojeg Splićani jedva čekaju Split Spring, Šug koji “na ulicu” donosi uvijek pravu tradicijsku kuhinju i razne tećade i gregade. Tu je i Mazzgoon čiji Tonys burger zadovoljava i najzahtjevnija nepca, Corto Maltese čiji su bunovi i rižoto “pi*kin dim” prijašnjih godina stvorili vojsku obožavatelja. Ne zaboravimo spomenuti i Uje Oil bar sa svojom savršenom komiškom pogačom i uvijek nečim “na žlicu”, Pinku fish&wine čije su kamenice i pjenušac prošle godine bile na svakom stolu.

Pandora Greenbox donosi vegansku varijantu burgera od cikle, Galerija food nakon prošlogodišnjih arancina u tri vrste sprema nova iznenađenja. Misto sa svojim šarenim burgerima i koktelima uveseljava brojne vesele turiste, a tu je i Make Maka čiji se poke prodaje kao lud od jutra do mraka. Begs plant based street food po festivalima diljem Hrvatske promovira plant based prehranu, Biberon grill zadovoljava sve želje ljubitelja roštilja. The Daltonist bar donosi pravi morski street food poput fritta mista i ukusnih koktela te simpatični gosti iz Varaždina – American bar Dollar koje Splićani obožavaju, jednako kao i njihove burgere.

Split Spring tako petu godinu zaredom tijekom čak jedanaest dana donosi spoj nekih od najkreativnijih splitskih ugostitelja, vrhunskog street fooda, sjajne zabave i odlične atmosfere! Ne propustite posjetiti ga od 15. do 25. svibnja u Hrvojevoj ulici koja će u tom razdoblju biti nezaobilazna gradska lokacija. Ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 12 do 23 sata te vikendom do ponoći.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.