Advent kod Matoša – Gornji grad kao romantična blagdanska kulisa

Popularno Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, ponovno oblači svoje blagdansko ruho i pretvara se u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave. Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna, točnije 26. studenoga.

Na svakom koraku ove najpopularnije blagdanske manifestacije posjetitelji će uživati u pomno biranoj scenografiji koja ih vraća u “dobra stara vremena” i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša – Caffe de Matoš, ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu koju je osvojio već za svoje prvo izdanje 2017. godine.

Ovogodišnje izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali nudi i brojne novitete. Mirisi su sigurno nešto što će posjetitelji prvo osjetiti. Na šetnici će ih dočekati čak devet crvenih adventskih kućica s bogatom street food ponudom. Tradicionalna hrvatska zimska jela, vege ponuda i brojni specijaliteti bit će moguće kušati samo na ovoj manifestaciji.

Advent kod Matoša – i ove godine poznati foto punktovi

Prozor koji gleda na Zagreb, bezbroj lampica i sitni rekviziti u krošnjama, sjajna pozornica u cabaret stilu, okviri u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu. Ne čudi stoga da su svake godine omiljena atrakcija posjetiteljima, a ove godine pripremaju se i neki novi zanimljivi kutci s kojih Zagrepčani i gosti glavnog grada mogu slati najljepše razglednice diljem svijeta. Najromantičnijih prizora za najljepšu adventsku fotografiju sigurno neće nedostajati.

Zimski provod upotpunit će koncerti i DJ nastupi. Utorkom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih, urbanih, bendova. Srijeda, petak, subota i nedjelja rezervirani su za zagrebačke DJ-jeve. Od jazza i funka do rocka i popa, na repertoaru će biti za svakoga ponešto.

Oni najmlađi će pak uživati u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima. Naime, kod Matoša ih čekaju dječje predstave, mađioničar, disco i razne igre. Za njih će biti organiziran i doček Nove godine u podne 31. prosinca. Planiran je i doček za one nešto veće, željne veselja u nešto mirnijoj i romantičnijoj atmosferi. Glazba uživo se, naravno, podrazumijeva. Advent kod Matoša traje sve do 7. siječnja 2023. godine.

Fotografije: Advent kod Matoša

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.