Advent u Divljem srcu grada: Adventski program nadahnut bajkama Ivane Brlić-Mažuranić

Priče iz davnine tema je ovogodišnjeg adventskog programa koji se održava vikendima sve do 08. siječnja Zoološkom vrtu Grada Zagreba.

Program je nadahnut bajkama Ivane Brlić-Mažuranić, književnice koju nazivaju i hrvatskim Andersenom. Svoje je fantastične likove među kojima su Palunko, Bjesomar i Tintilinić, povezivala s predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske koji je dobro poznavala.

Znate li kome to medvjedica Kvetina maše s jumbo plakata? Odgovor je: Damiru Hoyki. Naime, ovaj poznati fotograf naime snimio je fotografiju na temelju koje je oblikovao vizualno rješenje za ovogodišnje izdanje Adventa u Divljem srcu grada.

Tragovima književnice u tematske obilaske

Edukatori Zoološkog vrta ovo blagdansko vrijeme prate tragove Ivane Brlić Mažuranić, odjeveni u likove Domaćih posjetitelje vode u tematske obilaske Vrta Priče iz Striborove šume. Pritom će ih upoznavati s autohtonim vrstama divljih životinja te im predstavljati neke njihove preparate. 

U Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske posjetitelje očekuje edukativni kutak Tajne medvjeđeg brloga, a u edukativnom centru predstavljanje životinja od kojih mnogi zaziru, poput zmija, žaba i kukaca.

Tamo će biti smještena i radionica božićnih ukrasa od prirodnih materijala koji se mogu prikupiti tijekom šetnje šumom. U kolibi Djeda Božićnjaka koja će biti postavljena na katu restorana Kod morskog lava, vladat će ozračje kakvo je Ivana Brlić-Mažuranić gajila dok je priče pripovijedala svojoj djeci.

Program je organiziran petkom, subotom i nedjeljom sve do 08. siječnja u vremenu od 16 do 20 sati. Najavljena je i podjela prigodnih darova životinjama na Štefanje, a tijekom adventa Zoološki je vrt blagdanski ukrašen te ima i prigodnu gastronomsku ponudu.

Foto i izvor: ZOO vrt Grada Zagreba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.