Advent u Fužinama: Adventsko slavlje ispunjeno neodoljivom zabavom

Druga polovica adventskog slavlja u općini Fužine donosi niz događanja kako za najmlađe posjetitelje, tako i za odrasle. U Zimskom vrtu Djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem, djeca od 4 do 12 godina imat će priliku uživati u raznovrsnim radionicama. Roditelji će pak moći uživati u koncertu SuperCover Banda, riječkog benda koji izvodi vrhunske hitove popa, rocka i funka iz osamdesetih i devedesetih. Atmosferu će dodatno obogatiti nastup na Jingle & Mingle corneru, zakazan za 16. prosinca.

klizalište fužine
Foto: Antonio Ružić

Posebna poslastica ovog tjedna je Adventski koncert u špilji Vrelo. Tamo će vokalna skupina DiM uz pratnju Gorana Žegarca na gitari izvesti obrade svjetskih i domaćih evergreena. Sudjelovanje na koncertu je moguće uz obaveznu prijavu, jer je broj sudionika ograničen.

Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem pruža idealno mjesto za igru najmlađih uz stručne animatore koji brinu o njima tijekom radionica. Ovog vikenda, među raznim aktivnostima, na rasporedu su eko radionica “zeleni sat”, božićne olimpijske igre, dječji poduzetnički inkubator s izradom božićne bilježnice te zabavna dječja predstava Trio La La La, putujući cirkuski kabaret.

advent u fužinama
Foto: Davor Dragičević

Na Jingle & Mingle corneru, uz glazbeno zagrijavanje DJ-a i nastup SuperCover banda, posjetitelji mogu uživati u slasnim delicijama i jedinstvenim proizvodima goranskih OPG-ova na Zelenoj tržnici.

Blagdansko slavlje u Fužinama traje do 7. siječnja 2024. godine, s brojnim događanjima. Spomenimo između ostalog koncerte Infinity Banda, Puhačkog orkestra Fužine, grupe Vigor i Insula te Djeda Božićnjaka koji će se javiti iz Laponije putem video linka. Također, program obuhvaća podnevno odbrojavanje za doček Nove godine, uz glazbene nastupe Stjepana Lacha i Damira Kedže.

djed božićnjak fužine
Foto: Antonio Ružić

Osim toga, posjetitelji mogu uživati u šetnji pod bakljama uz labuđe jezero Bajer, Gin tonic & Red lips radionici šminkanja s vizažisticom Romanom Poropat, te Dječjem dočeku s vatrometom 31. prosinca u poslijepodnevnim satima. Neizostavna je i šetnja Šumom vilenjaka, koja poziva na neodoljivu dnevnu i večernju avanturu.

Klizalište je otvoreno subotom od 12 do 20 sati, nedjeljom od 11 do 19 sati, a radnim danima od 16 do 20 sati. 

///Popis najboljih adventskih događanja 2023.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.