Advent u Karlovcu ove godine uz dva klizališta

Advent u Karlovcu donosi kreeativne dječje radionice sviranja, upoznavanja životinjskog i biljnog svijeta u Šancu, Božićne predstave Plesnog kluba st.ART u Sportskoj dvorani Mladost,  proslave židovskog blagdana Hanuke u Šebetićevoj ulici, pjevane mise polnoćke uz tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Rečici i polnoćke uz pjevačku pratnju u nošnjama u crkvi Sv. Marka na Stativama,  do promocije vrijedne knjige “Karlovački parkovi” u režiji Paviljona Katzler koja će se održati u gradskom kazalištu “Zorin dom”. 

Od 16. prosinca  pa sve do Nove godine na karlovačkoj Promenadi odvijat će se bogat i raznovrstan glazbeni, zabavni, kulturni i sportski program uz nezaobilaznu gastronomsku i trgovačku ponudu.

U okviru “Obiteljskog programa” pripremljen je šarolik sadržaj u kojemu će se izmjenjivati radionice, predstave, interaktivne igre, nastupi zabavljača i koncerti glazbenika za sve generacije.

Otvorenje događanja na Promenadi započeti će “Bajkom na ledu” i koncertom Damira Kedže, a u narednim danima nastupiti će i Zdenka Kovačiček, Pips, Chips  & Videoclips, Leteći odred, Neno Belan, TBF, Pavel, Klapa Cambi, Miro Ungar, Kim Verson i mnogi drugi, navode organizatori. 

Od sportskih događanja ističe se sad već tradicionalna 3. Adventska utrka koja će se održati u subotu, 17. prosinca s početkom u 17:00 sati za koju vlada veliki interes trkača. Za najmlađe u programu su koncerti, neizostavno klizalište i  sanjkalište, ali i mađioničarski nastupi.

Dva klizališta

Uz Promenadu, sanjkalište i klizalište u Šancu, prostor Adventa u Karlovcu upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje će tokom održavanja Manifestacije od 16.12. – 31. 12. 2022.  ljubiteljima zimskih aktivnosti ponuditi besplatno klizanje.

Od 16. do 18. prosinca na Promenadi se održava Božićni obrtnički sajam na kojem će obrtnici Karlovca i Karlovačke županije ponuditi prigodne blagdanske proizvode.

Kroz adventsku kartu istražite tematske izložbe, radionice, blagdanske koncerte, adventske turističke ture i plovidbe, ponudu lokalnih suvenira i poklona te mjesta za stvaranje nezaboravnih uspomena. 

Naslovna fotografija: Izvan Fokusa

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.