Advent u Krku predbožićno će vrijeme učiniti ljepšim, šarenijim i toplijim

Na prostoru ispred Velikog parka u gradu Krku ove se godine, između 27. studenog i 24. prosinca, priređuje prava adventska priča čija je fabula sazdana od različitih sadržaja namijenjenih publici, zaista širokog spektra, ali i ponude adventskih specijaliteta. Premijerno izdanje manifestacije Advent u Krku, koja će adventsko vrijeme u Krku sigurno učiniti još ljepšim, šarenijim i toplijim, zajednički priređuju Turistička zajednica Grada Krka i Centar za kulturu Grada Krka, i to uz neizostavnu podršku Grada Krka i Vecle koja svake godine gradu podari pravo, brojnim lampicama prepleteno, blagdansko ruho.

Program manifestacije Advent u Krku, s obzirom na vrstu ponuđenih sadržaja, može se podijeliti u nekoliko cjelina. Sve posjetitelje grada u adventsko će vrijeme dočekivati pričaonica i kazališne predstave namijenjene djeci, zatim koncertna predstavljanja renomiranih hrvatskih glazbenika, dječjeg zbora i vrijednih polaznika dviju glazbenih radionica, dok će se u Galeriji Decumanus odvijati prigodna božićno-novogodišnja izložba. Također, mimo svega navedenog bit će i trenutaka da se uz čaj ili kuhano vino prepusti uživanju u ambijentalnoj, blagdanskoj glazbi.

U pravom blagdanskom duhu: pričaonica i kazališne predstave za djecu

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Segment Adventa u Krku za čiju je organizaciju zadužen Centar za kulturu Grada Krka namijenjen je najmlađim otočanima, a donosi zanimljivu pričaonicu, predstave za djecu i program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika – sv. Nikole. Pričaonica poznatog hrvatskog ilustratora, autora i pripovjedača Zdenka Bašića, na temu 24 božićna stvorenja do Badnjaka, djeci će predstaviti najzanimljivije priče iz hrvatske narodne predaje povezane s vremenom adventa. U program su uključene i tri predstave za djecu: “Avanture sv. Nikole” Kazališta Šareni svijet, “Bjelobradi nosi darove” Dječje scene Kazališta Gavran i “Božićni djedomobil” Kazališta Smješko, koje će mališanima donijeti nove priče o svima omiljenim blagdanskim junacima.

Poseban dio manifestacije odnosi se na trodnevni program u povodu blagdana sv. Nikole koji započinje već spomenutom dječjom predstavom, a nastavlja se cjelodnevnom vožnjom sv. Nikole ulicama grada Krka i mjestima u njegovoj okolici, a sve prema sadržaju letka kojeg će svako dijete dobiti u vrtiću ili zaprimiti uz svečevu pozivnicu. Taj će trodnevni program zaključiti podjela poklona djeci s pozivnicom koja ne pohađaju vrtić, a prijavljena su na području Grada Krka.

Sve je bolje uz glazbu(!) – serija prigodnih koncerata

Dio programa Adventa u Krku povjeren Turističkoj zajednici Grada Krka namijenjen je različitim generacijama, a kao takav, donosi seriju žanrovski različitih koncertnih sesija. Glazbena priča tako započinje već ove subote, 27. studenog, nastupom DJ-a Alexa Sabattinija, na svečanom paljenju božićnih dekoracija i lampica, a već iduće subote, 4. prosinca, u gradu Krku će uživati u akustičnom nastupu popularnog rock kolektiva Vatra, kojeg je ovih dana na glazbene top ljestvice ponovo vratio singl Nova godina nije se dogodila.

advent u krku

Prigodnim će koncertom publiku sigurno oduševiti nagrađivana splitska Klapa Šufit koja danas okuplja devetero vrsnih vokalista – četiri tenora, dva baritona i tri basa, a na sam Badnjak i Dino Antonić Acoustic Trio predvođen jednim od najposebnijih vokala mlađe generacije koji je dosad ostvario mnoge uspjehe, i to kao izvođač, autor i vokalni trener. Tom se koncertnom nizu u sklopu opuštajućih After Work Jazz susreta pridružuju i dva poznata jazz ansambla: Zoran Majstorović Kvartet i JazzObala Kvartet.

Priliku da svoje glazbeno stvaralaštvo i kreativnost predstave javnosti dobit će ne samo Mići Boduli – najdugovječniji krčki dječji pjevački zbor, već i polaznici glazbenih radionica dviju krčkih udruga: Muzike u koracima (MooK) i Kreativnog Krka, a njima će se u širenju pravog blagdanskog raspoloženja pridružiti i uvijek dobro raspoloženi članovi Gradske glazbe Krk.

Poziv likovnjacima

Uz sve navedeno, u Galeriji Decumanus, između 10. prosinca 2021. i 20. siječnja 2022. godine, odvijat će se prigodna božićno-novogodišnja izložba Udruge Rukotvorine Krk za koju je trenutno otvoren javni poziv kako bi svi zainteresirani likovni umjetnici i hobisti dobili priliku javnosti predstaviti svoje radove inspirirane božićno-novogodišnjim motivima i temama, bez obzira na korištenu tehniku, medij ili materijal.

S obzirom na neizvjesne epidemiološke prilike, organizatori manifestacije, u bilo kojem trenutku, zadržavaju pravo izmjene ili otkazivanja dijela ili cjelokupnog programa.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.