Advent u Opatiji – dobra zabava tijekom božićnog vikenda

Najljepši Advent uz more najbolji je izbor za dobru zabavu i obiteljsko druženje tijekom božićnog vikenda. Uz klizalište na Ljetnoj pozornici, božićni sajam na gradskoj tržnici, predstave, animaciju i druženje s Djedom Božićnjakom za mališane, ponudu Adventa u Opatiji zaokružuje jedinstvena atmosfera prekrasno ukrašenog grada, bogata ugostiteljska i gastronomska ponuda te nastupi vrhunskih izvođača među kojima su i majstori domaće rock scene – grupa Vatra!

Kao uvod u blagdanske dane, danas 23. prosinca kreće s aktivnostima za djecu. U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer od 17:30 sati počinje predstava “Izgubljena brada Djeda Mraza” Kazališta Tvornica lutaka, a od 18:30 sati mališani će imati priliku kreativno se izraziti na radionici izrade božićnih jaslica i snježnih kugli. Glazbeni nastupi lijepim će notama ispuniti hotel Milenij, terasu hotela Imperial, kavanu Continental, Tabu Lounge bar i restoran Nobilion u Iki, kao i niz opatijskih blagdanskih “punktova”.

U parku Angiolina od 17 sati zasvirat će Dino Antonić & Trio, a Xmass Street Lungomare Advent od 19 sati zagrijat će rock sastav Dellboys u “unplugged” varijanti. Na Ljetnoj pozornici u isto vrijeme zapjevat će Opatijka Martina Majerle, a ispred Šporera krenut će Winter Garden Party. Osim kopna, blagdanska atmosfera osvojit će i morske valove, uz Advent na brodu Jadera.

Badnjak otvara tradicionalna Vilja Božja na Mrkate, odnosno druženje gradonačelnika s građanima uz prigodnu podjelu ribica koje će se održati od 9 do 11 sati, a za glazbenu podlogu pobrinut će se Klapa Baladur. Djeca će subotnje jutro moći provesti u Kavani Strauss gdje od 10 do 12 sati traje radionica izrade ukrasa za božićno drvce. Ista aktivnost održavat će se na terasi hotela Imperial od 14 do 16 sati. Poslijepodne i večer bit će obilježeni glazbom. Od 13 sati u Parku Angiolina zasvirat će Trio Asi, a u isto vrijeme Nicolas Kurelić zabavljat će Xmass Street Lungomare Advent na Slatini. Na pozornicu ispred Šporera u 14 sati popet će se Adriano & Brentini Live, a glazbeni nastupi planirani su i u hotelu Milenij, terasi hotela Imperial, kavani Continental, Tabu Lounge Baru i restoranu Nobilion u Iki…

Od 17 sati Ivan, Matea & Ana nastupit će u Parku Angiolina, DJ Miro od 19 sati “nabrijat” će atmosferu pred Šporerom, a u isto vrijeme na Ljetnoj pozornici nastupit će GearBox. Bogatu glazbenu večer zaključit će Xmas Eve’s Concert u kavani Strauss od 20.30 do 23 sata. Prije plovidbe glazbenim vodama, može se zaploviti i opatijskim akvatorijem uz Advent na brodu Jadera i vožnje od Opatije do Voloskog i natrag u 17 i 18 sati, s polaskom iz luke Opatija.

Božićno jutro najmlađi će moći provesti slikajući se s Djedom Božićnjakom i vilenjakom u Kavani Strauss od 10 sati, koje će se ponoviti i na terasi Imperiala od 14 sati. Točno u podne, svim će Opatijcima i posjetiteljima grada Kvartet Veljak sjajnim repertoarom blagdanskih pjesama poželjeti božić u Parku Angiolina. Nedjeljno poslijepodne ponovo će biti u znaku glazbe na brojnim lokacijama u Opatiji i Iki, na Slatini u sklopu Xmass Street Lungomare Adventa, pred Šporerom, na Ljetnoj pozornici, kao i u Parku Angiolina gdje će božićni ugođaj prenijeti glas Martine Majerle i njenog Trija.

Vatreno finale dana bogatog notama bit će nastup jednog od najpoznatijih hrvatskih rock bendova u Klubu Gervais. Ivan Dečak i Vatra zagrijat će zimsku atmosferu nizom nezaboravnih hitova i zaplesati “Tango” u noćnom klubu centra Gervais od 22 sata.  

Ponedjeljak, 26. prosinca bit će jednako bogat zbivanjima, koja će krenuti Božićnom izložbom oldtimera Opatija Classic Cluba od 10 sati na Slatini. Uz animaciju i zabavu za mališane u Kavani Strauss u jutarnjim te na terasi hotela Imperial u poslijepodnevnim satima, ponovo će dominirati glazba svih žanrova i na svim opatijskim lokacijama – od Parka Angiolina, hotela Milenij, terase Imperiala, kavana Continental i Strauss, do poteza od hotela Savoy do Ville Madonna gdje traje Xmass Street Lungomare Advent i Umjetničkog paviljona Juraj Šporer pred kojim će za zabavu biti zadužen DJ Veljo. I na Stjepanovo je predviđena adventska vožnja brodom Jadera, uz sok, kuhano vino i fritule.

Nakon četverodnevnog božićnog vikenda, opatijski se Advent nastavlja uz brojna događanja i pripremu za spektakularni četverostruki doček Nove godine.

Fotografije: Vasja Pinzovski, izvor: Turistička zajednica grada Opatije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.