Art park iz Zagreba na mjesec dana seli u Pulu

Tek što je završilo sedmo zagrebačko izdanje na Ribnjaku, kistovi i boje organizatora i umjetnika ovog jedinstvenog projekta ne miruju. Ekipa Art parka prvi put putuje van Zagreba, i to prema obalama Pule gdje će od 1. do 31. kolovoza 2022. parkić pored Društvenog centra Rojc, na adresi Gajeva 3, pretvoriti u mjesto opuštenih kreativnih ljetnih susreta.

Galeriju na otvorenome na novom će terenu oslikati Zagreb-Pula-Koprivnica tim umjetnika koji čine Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac aka Polite BastART te Boris Bare.

Projekt je od svojih početaka 2016. zamišljen kao putujući, objašnjava jedan od organizatora Art parka, Boris Bare, te dodaje kako nakon zagrebačkih parkova čije su stotine metara zapuštenih zidova oživjeli muralima, a svakodnevicu građana u njima obogatili programom i različitim kreativnim sadržajem, red je da odu na more.

Art park je u Zagrebu u sedam godina održavanja privukao veliko zanimanje. Odličan provod iz Ribnjaka tako će se preseliti na mjesec dana u Pulu. Prema riječima Puležana Vedrana Štimca, jednog od autora zidova nove pulske street art galerije, Gradu nedostaje sadržaja ovakvog tipa gdje se tijekom ljeta posjetitelji mogu opustiti u nešto ležernijem ambijentu, gdje mogu dovesti djecu i ljubimce, i pritom se zabaviti uz glazbu i vrlo pristupačnu ugostiteljsku ponudu.

U programu pulskog Art parka, koji će se redovito upotpunjavati, do kraja kolovoza naći će se projekcije filmova, kreativne radionice, galerija na otvorenom i još puno toga, a svakodnevno će za posjetitelje biti otvoren u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Naslovna fotografija: Maja Riznić/ Art Park

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.