Bakar dočekao prve izletnike u novoj sezoni

Nakon što je prošle godine grad Bakar mnogima bio prekrasno otkriće, s prvim naznakama proljeća, grad su posjetili i prvi ovogodišnji gosti. Turisti iz Slovenije u grad bogate kulturno-povijesne baštine stigli su na izlet. Zahvaljujući suradnji Turističke zajednice Grada Bakra s agencijom Travel Tilago sa Dugog otoka u ožujku će Bakar posjetiti oko 600 gostiju iz susjedne države.

Riječ je o turistima koji su smješteni na Kvarneru, a Bakar i Bakarske prezide su izabrali za jednodnevni izlet. Svi znamo kako je prvi dojam najvažniji, stoga su uz predivno vrijeme, prve ovogodišnje goste uz glazbu dočekali Gradska straža Bakar i bakarska gospoda.

Gosti su uživali i u degustaciji tri delicije bakarskog kraja: finoj bakarskoj torti, bakarskim baškotima i Staroj bakarskoj vodici. A kako ne bi otišli “praznih ruku”, pobrinuli su se lokalni obrtnici nudeći im razne suvenire: rukotvorine iz Galerije Bakar, Staru bakarsku vodicu od PZ Dolčina te ukusan med od OPG Bertone.

Nakon dočeka i degustacije grupe su u pratnji vodiča obišle Gornji grad: Tursku kuću, biskupiju, crkvu sv. Andrije ap. i katakombe, frankopanski kaštel, Rimsku kuću, crkvicu sv. Križa i kuću Andrije Mohorovičića, iznenadivši se bogatom kulturno-povijesnom baštinom ovog primorskog gradića.

U Bakru vas očekuju zanimljive priče

Podsjetimo, već prošle godine koju je obilježila pandemija koronavirusa, Bakar je u kolovozu ostvario turističke rezultate koji su za 2% nadmašili rekordnu 2019. godinu. U isto vrijeme stasali su i novi projekti.

Izdana je nova gastro brošura “Bakarske delicije”, u kojoj možete otkriti tri posebnosti gastronomske baštine bakarskog kraja. Također možete saznati i zanimljive priče o bakarskom baškotu, staroj Bakarskoj vodici i Bakarskoj torti.

Također osmišljen je moderan promotivni plakat uz živopisan slogan “Bakar – tiny pearl of great stories”. Od prošle godine u ljepotama Bakra možete uživati i iz vlastitog doma putem interaktivne virtualne šetnje.

No najslavnija priča bakarske prošlosti je ona o Ivanu Čopu, siromašnom i slijepom bakarskom vodonoši. On je zadužio svoj grad više od svih, a kojem se stanovnici Bakra još uvijek nisu odužili.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Bakra

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.