Bašćansko ljeto: Do polovine rujna očekuje vas još zabave, kulture i glazbe

Pred kraj smo još jednog Bašćanskog ljeta, programa koji je u toplim ljetnim mjesecima osigurao odličnu zabavu našim posjetiteljima, ali i našim mještanima. U nadolazećem razdoblju očekuje nas još zabave, kulture i glazbe. Uronite u povijest na izložbi ‘300’, uživajte u skladnim melodijama klape Zvonimir, nasmijte se uz kazališnu poslasticu ciklusa ‘Poznati glumci u Baški’ i otkrijte unutarnji mir uz joga treninge!

U nastavku donosimo program za razdoblje od 1. rujna do 14. rujna 2023.

Otvorenje izložbe “300”

Ovoga petka, 1. rujna u 19 sati, pridružite se na otvorenju izložbe “300” u Galeriji Zvonimir, zaključnog događaja u nizu slavlja 300. obljetnice župne crkve sv. Trojice u Baški. Izložba će prikazati povijesni tijek i mijene same crkve, nešto od njezina kulturna blaga te umjetnička djela s motivom crkve, a moći će se razgledati do 14. rujna 2023., od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 19 sati.

bašćansko ljeto rujan

Na otvorenju izložbe nastupit će i Marta Ćiković, koja dolazi iz harfističkog trija obitelji Ćiković. Marta Ćiković studentica je harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a osnove sviranja harfe savladala je učeći od svoje majke harfistice, Diane Grubišić Ćiković. Osvojila je dvije prve nagrade i zlatnu plaketu na Međunarodnom harfističkom natjecanju Društva harfista Slovenije, u Velenju 2013. te prve nagrade na 52., 54. i 56. Hrvatskom regionalnom te državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Najmlađa je članica orkestra harfi 1000 žica te svira u triju sa sestrom Veronikom i majkom Dianom.

Pridružite se na otvorenju izložbe i saznajte više o povijesti crkve sv. Trojice i umjetničkom blagu koje ona skriva!

Glazbene noći pod zvijezdama: Klapa Zvonimir

U petak, 8. rujna, glazbenim nastupom klape Zvonimir obilježit će se blagdan Male Gospe. Tijekom ljeta, klapa Zvonimir svojim promenadnim nastupima uveseljavala je mnoge namjerne ili slučajne prolaznike, a posljednji ovoljetni nastup održat će ispred župne crkve sv. Trojice. Potaknuta ljubavi prema klapskom pjevanju i druženju, klapa Zvonimir osnovana je krajem 2005. godine u Baški, a danas broji šest članova. Na  repertoaru klape pjesme su primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao  pjesme zabavnog sadržaja uz pratnju gitare i mandoline.

bašćansko ljeto rujan

Provedite divnu noć u Baški uz klapsku pjesmu i čarobnu atmosferu staroga grada!

Poznati glumci u Baški: Predstava “Imovina” u izvedbi Kerekesh teatra

U subotu, 9. rujna, Turistička zajednica općine Baška i Baška Beach Camping Resort by Valamar pozivaju sve ljubitelje malih scena na još jednu kazališnu predstavu ciklusa “Poznati glumci u Baški”.

Imovina je jedna od najčešćih tema koje mogu posvađati braću. Čovjek često drži do svog ponosa i ne popušta u svojim odlukama, no još je teže kad se s druge strane pregovora nalazi atraktivna pripadnica nježnijeg spola, djevojka Rafaela posljednja prava ljubav pokojnog oca Dalibora Kontreca. Hoće li se braća Kontrec domoći ostavštine svojeg oca pogledajte u ovoj hit predstavi u izvedbi Kerekesh teatra koja će vas nasmijati do suza.  

bašćansko ljeto rujan

Tekst i režija: Jan Kerekeš
Trajanje predstave: 80 minuta

Pridružite se u divnom ambijentu Baška Beach Camping Resorta i uživajte u večeri smijeha i zabave!

Time for yoga: Besplatni satovi yoge

I u rujnu nastavljaju se besplatni joga treninzi koji se održavaju svakog utorka i četvrtka od 8 sati. Mjesto održavanja park pored Zvonimir Sunny Hotel by Valamar. Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju, a sve što trebate za sudjelovanje su prostirka i udobna odjeća. Izdvojite vrijeme samo za sebe i uz lagane vježbe istezanja i tehnike disanja opskrbite svoje tijelo kisikom, revitalizirajte ga i krenite odmorni u svoju svakodnevicu.

Sudjelovanje je besplatno, a treninge joge, na hrvatskom i engleskom jeziku, održava licencirana učiteljica joge, Marija Skorić.

NAPOMENA:
U slučaju lošeg vremena satovi joge održavaju se u Galeriji Zvonimir, Kralja Zvonimira 114!

ULAZ SLOBODAN NA SVE PROGRAME!

Autor naslovne fotografije: Sanjin Ilić
Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Baška

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.