Berba grožđa uz bicikliranje u Zlatnoj Slavoniji

Došao je i taj dio godine u kojem vrijedni vinogradari ubiru plod svojeg cjelogodišnjeg rada. Brojne manifestacije vezane uz berbu grožđa diljem Hrvatske već su započele, a neka od događanja su tek najavljena. Jedno od takvih događanja održat će se u ovom mjesecu dva vikenda zaredom, a zanimljivo je jer je namijenjeno svim ljubiteljima bicikliranja.

berba grožđa zlatna slavonija

Naime, ako ste ljubitelj aktivnog odmora u prirodi, dobrih vina i slavonskih delicija, onda ste na pravom mjestu. Za jedinstvenu slavonsku berbu grožđa sve što trebate je skupiti svoju ekipu i prijaviti se za željeni termin, 16. ili 23. rujna. Domaćini vinarije Pavlović će pokazati zašto je u Slavoniji berba grožđa najzabavniji i najzanimljiviji dio godine, pogotovo ako na berbu dođete – biciklom. Obrano grožđe pretočit ćete u vlastitu personaliziranu butelju vina, a istu ekskluzivno možete ostaviti i na odležavanje na dno nekadašnjeg Panonskog mora.

Zlatna Slavonija dobro je poznata po svom vinu. Vinarstvo na području Požeško-slavonske županije ima dugu i uspješnu tradiciju. To i ne čudi, jer je zbog svog položaja iznjedrila brojna vrhunska vina, prepoznatljiva u Hrvatskoj, ali i svijetu. Vinsku regiju koja se proteže od Virovitice i Daruvara pa sve do Dunava i Baranje na zapadu, obilježavaju velika područja prekrivena vinogradima na kojima se proizvodi najveća količina vina u cijeloj državi. Sama tradicija uzgoja vinove loze seže još od rimskog doba.

Bike & Wine Zlatnom Slavonijom

No vratimo se berbi grožđa na koje možete odbiciklirati. Organizatori obećavaju veselo druženje s domaćinima uz pjesmu, vino i slavonske delicije. Vinogradarska pustolovina započinje u Požegi, točnije u malom selu Češljakovci. Nakon bogatog slavonskog doručka sudionici se dijele u timove koji moraju odraditi zadatke bez pogreške ili sa što manje njih. Posao berbe grožđa odvijat će se baš onako kako se berba grožđa u Slavoniji odvija tradicijski: uz slavonsku pjesmu, dobru kapljicu i slavonske delicije. Nakon berbe slijedi zajednički ručak, a zatim i odlazak u podrum na preradu vašeg ubranog grožđa.

berba grožđa požeško slavonska

Tako će sudionici, kao nagradu za dobro obavljeni posao, dobiti butelju svojeg vina sa personaliziranom etiketom koju će moći podići u vinariji Pavlović kad vino sazrije ili će se po dogovoru butelje poslati na željene adrese. Ekskluzivno, butelje mogu biti među prvim buteljama koje će odležavati na dnu nekadašnjeg Panonskog mora. Za kraj slijedi vođena degustacija tri izborna vina u vinskom podrumu vinarije Pavlović i završetak cjelodnevnog zajedničkog druženja.

Zvuči zanimljivo? Više informacija o ovom izletu pronađi na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.