Besplatne vođene bike ture: Central Istria free e-mtb tour

Sunce sve jače grije pa mnogi odlučuju više vremena provoditi u prirodi, na svježem zraku. Upravo će zbog toga Turistička zajednica središnje Istre tijekom svibnja i lipnja organizirati besplatne poludnevne vožnje biciklom u pratnji vodiča, naziva Central Istria free e-mtb tour.

Planirane su tri biciklijade, jedna u svibnju i dvije u lipnju, točnije 21.5., 2.6. i 11.6. Početak biciklijade je u 9:30 sati, a okupljanje prijavljenih sudionika je u 9:00 sati kraj Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu, na adresi Tugomila Ujčića profesora 2.  

Biciklijada je namijenjena vozačima e-mtb i mtb bicikala. Tura kreće iz Pazina, a nastavlja se mjestima Pilati – Ježenj (Sv. Lucija) – Heki – Trošti (Centar Istre) – Cekovica – Hrestenica – Šujevići – Lindar te se nakon toga vraća u Pazin. Planirano trajanje ture je tri do tri i pol sata, a staza je srednje težine. Zaustavne točke bit će kraj crkve svete Lucije i na Centru Istre.

Cilj je ove organizirane biciklističke ture daljnja promocija biciklističkih staza na području središnje Istre i popularizacija biciklizma, odnosno vožnje (električnim) biciklima prekrasnim brdovitim krajolikom središnje Istre.

U suradnji s tvrtkom Pazin sport d.o.o. osigurana su dva besplatna električna bicikla, za one sudionike koji se prvi prijave i koji nemaju vlastite. Svaki će sudionik dobiti i degustacijski paket koji uključuje Pašaretu i Pazinski cukerančić, za koji će se pobrinuti obrt Antica torte i kolači.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem imena i prezimena sudionika i željenog datuma na adresu elektroničke pošte Turističke zajednice središnje Istre ili pozivom na broj telefona 052 622 460. Maksimalan broj sudionika po turi je 10, a da bi se tura ostvarila potrebno je minimalno 5 sudionika.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.