Naši blogeri

Upoznajte blogere portala Turističke priče

Naši blogeri

Autentika blog opisuje kako kroz putovanja i uzajamno djelovanje ljudi, mjesta i proizvoda, možemo ponešto naučiti o turizmu i održivoj perspektivi
Rujana Lukač posjetila je preko 40 svjetskih destinacija te kroz blogove opisuje svoje doživljaje i osobne priče koje bi mogle biti interesantne čitateljima. Kroz svoje iskustvo iz prve ruke pisat će i o mnogim drugim interesantnim temama iz turističkog svijeta, a koje bi se mogle primjenjivati kod nas.
Jelena je lokalna lisica - licencirana turistička vodičica! Vaša nova najbolja prijateljica u snalaženju po Gorskom kotaru. Bilo da ste turistička agencija, grupa ili individualci, ako planirate lutanje po Zelenom srcu Hrvatske – trebate nju u ekipi. Izrađuje plan za snalaženje, koliko po najboljim i najpoznatijim mjestima, tako i po najljepšim skrivenim stazama. Daje vam informacije o radnim vremenima, cijenama te preporuke, gdje pojesti, popiti, prošetati… Može se družiti s Vama tijekom dana, a uz klasične razgovore o flori, fauni, prirodnim i kulturnim znamenitostima čuti ćete poneku priču i saznati pokoju legendu.
Publicist i turizmolog, znanstvenik u tematskom području destinacijski menadžment i marketing,akademski poduzetnik s nizom realiziranih al još više započetih idejnih projekata u turizmu i održivom razvoju...(koji čekaju bolje dane..) Aktualni projekt AKADEMSKI TOURIST GASTRO CLUB (KLASTER) SV JURE te društveno poduzetništvo kroz aktivnosti Udruge Hr.branitelja D.R. DALMATINSKI KAMEN
Velika zaljubljenica u prirodu (malo manje u društvo) posebno zainteresirana za ekologiju i održivi turizam, ali i mnoge druge teme. Dopisnica portala Agroklub na kojem, koliko god je to moguće, pokušavam obrađivati priče iz ruralnog turizma. Vrijeme je za repozicioniranje hrvatskog turizma, dajmo sve od sebe da se to dogodi što prije. I zato sam tu - da doprinesem brojnim prekrasnim pričama koje će privući neke nove turiste.
Mario Jukić je licencirani turistički vodič, osposobljen također i za pružanje turističkih usluga u prirodi, vođenje kayak i canoe tura, te blogger, pokretač i glavni urednik portala za užitak življenja HEDONISM TOURISM. U svojim pričama i reportažama nastoji širokoj publici približiti skrivene kutke Slavonije i Baranje i motivirati ih da ih i sami posjete.
Aktivni trkač i još aktivniji turist. Pokretač trkačkog turizma u Hrvatskoj i vlasnik prve turističke agencije u HR za svjetske maratone Motion Travel. „Protrčat“ kroz destinaciju nije nužno loša stvar, jer u tom trku možemo uvijek istražiti segment više koji nam se nudi. Pisanjem ovog bloga želim spojiti trkače s destinacijom, i isto tako destinaciji prikazati da su trkači odlični gosti i dolaskom na trkačke utrke glasni promotori koji su uvijek dobrodošli!
Pozdrav i dobrodošli na naše turističke priče! Moje ime je Marijana Vujnović, studentica sam diplomskog studija Fakulteta političkih znanosti i veliki sam ljubitelj neispričanih priča, emocija, uspomena, legendi, avanturističkog turizma i ljudi koji sa velikom strašću pričaju o istim. Stoga, iznimno mi je drago biti dio ovog tima koji će vam zajedničkim snagama donositi zanimljive priče iz raznih krajeva. Do čitanja!
Bok svima! Zovu me Vesnaaaaa 🙂 i posljednjih nekoliko godina radim kao turistički vodič pod imenom Mons Claudius Guide. Zašto Mons Claudius, saznat ćete u blogu namijenjenom i turistima i budućim turističkim vodičima. Inače sam ljubitelj Moslavine, Bilogore i Papuka, a kroz svoju turističku priču povest ću vas u ove idilične i neotkrivene destinacije kontinentalne Hrvatske. Njihovu predivnu prirodu i pitoreskna sela preporučam vam za bijeg od užurbane svakodnevice ili pak za aktivan odmor - ideja je mnogo. O svima njima pisati ću u svom blogu, a ukoliko se odlučite iskoristiti ih i trebate savjet ili vodiča, pišite. A kad već ja pišem, onda bih ujedno vama koji planirate postati vodič, pokušala dočarati zašto nas smatraju ambasadorima ove raznolike pojave zvane turizam te s čime se sve susrećemo u praksi. Želim vam zanimljivo i ugodno čitanje. Dobro došli!
Gdje god oko sebe pogledali krije se neka priča. Originalna i jedinstvena. A pisanje je prekrasan alat kojim se te priče otkrivaju riječima, možda i lakše nego golim okom. Još kada živite na mjestu koje vas svojim pričama i ljepotom na svakom koraku inspirira, onda znate da postoji mnogo praznih i neispisanih stranica koje jedva čekaju da se ispune svojim sadržajem. Želim vam da uživate u čitanju mojih blogova, ali i da sami počnete otkrivati inspirativne priče u vlastitoj okolini koje vam se nalaze doslovno “ispred nosa” 🙂
Diplomirana sam ekonomistica i nastavnica turističkih predmeta u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Ja i suprug vodimo obiteljski smještaj u Labinu (Starom gradu) - Lemechi Casa San Marco i u Rapcu Lemechi Casa Girasole Apartments. Zamjenica sam predsjednika Sekcije obiteljskog smještaja Istarske županije. Volim putovati i prilikom pružanja smještaja upoznavati naše goste iz svih krajeva svijeta.
Samo da nije dosadno! Tako izgleda otprilike moj život. Razni interesi i prvenstveno ljubav prema otkrivanju i učenju, drže mi glavu iznad vode i u najtežim trenutcima. Kao magistra povijesti i turistički vodič, stalno nešto istražujem, i poput papige ponavljam kako svjesni nismo što na dlanu imamo. Na tom tragu i puna optimizma uhvatila sam se pisanja priče, koje će nadam se i nekoga od Vas potaknuti na istraživanje i detaljnije upoznavanje vlastite zemlje. Što više otkrivamo, više cijenimo. Što više cijenimo, više čuvamo. Tako se nadam kako ćemo zajedno i na ovaj način, doprinijeti očuvanju bogatstava koja krase svaki ugao Hrvatske.
Završila sam Fakultet ekonomije i turizma, univ.bacc.oecc. i obranila kolegij Turizam i kulturu. Također srednju turističku školu, zvanja turistički tehničar. U toku je edukacija za interpretatora baštine. Radim u turizmu,trenutno zdravstvenom, surađivala sam u marketingu u organizaciji kao koordinator vjerskog i duhovnog turizma, inače radim u financijama. Zaljubljenik sam u umjetnost,povijest,kulturu, tradiciju i vjeru.Turizam i turističke priče su moj život.Od tinejdžerskih dana sam željela postati turistički vodič i raditi u turizmu. Zanima me kultura i turizam, turizam doživljaja, kreativni turizam, storytelling, intrepretacija baštine,pričanje priča ,pisanje i promoviranje  destinacije mog kraja i drugih  kroz prirodne ljepote,tradiciju... tajne svih tih prekrasnih mjesta. Moj cilj je prenašanje i očuvanje baštine koju smo dobili u nasljedstvo od naših predaka od  jezika,pisma,priči... Otkrijte..Kako? Čitajući moje blogove
Vedrana Juričić, pratitelj i turistički vodič za Istarsku, Primorsko goransku, Ličko senjsku, Splitsko dalmatinsku, Zagrebačku županiju i Zagreb. Povjesničarka umjetnosti, profesor talijanskog jezika i zaljubljenik u Grčku.