Naši blogeri

Upoznajte blogere portala Turističke priče

Naši blogeri

Autentika blog opisuje kako kroz putovanja i uzajamno djelovanje ljudi, mjesta i proizvoda, možemo ponešto naučiti o turizmu i održivoj perspektivi
Rujana Lukač posjetila je preko 40 svjetskih destinacija te kroz blogove opisuje svoje doživljaje i osobne priče koje bi mogle biti interesantne čitateljima. Kroz svoje iskustvo iz prve ruke pisat će i o mnogim drugim interesantnim temama iz turističkog svijeta, a koje bi se mogle primjenjivati kod nas.
Jelena je lokalna lisica - licencirana turistička vodičica! Vaša nova najbolja prijateljica u snalaženju po Gorskom kotaru. Bilo da ste turistička agencija, grupa ili individualci, ako planirate lutanje po Zelenom srcu Hrvatske – trebate nju u ekipi. Izrađuje plan za snalaženje, koliko po najboljim i najpoznatijim mjestima, tako i po najljepšim skrivenim stazama. Daje vam informacije o radnim vremenima, cijenama te preporuke, gdje pojesti, popiti, prošetati… Može se družiti s Vama tijekom dana, a uz klasične razgovore o flori, fauni, prirodnim i kulturnim znamenitostima čuti ćete poneku priču i saznati pokoju legendu.
Publicist i turizmolog, znanstvenik u tematskom području destinacijski menadžment i marketing,akademski poduzetnik s nizom realiziranih al još više započetih idejnih projekata u turizmu i održivom razvoju...(koji čekaju bolje dane..) Aktualni projekt AKADEMSKI TOURIST GASTRO CLUB (KLASTER) SV JURE te društveno poduzetništvo kroz aktivnosti Udruge Hr.branitelja D.R. DALMATINSKI KAMEN
Velika zaljubljenica u prirodu, posebno zainteresirana za ekologiju i održivi turizam, ali i mnoge druge teme. Suradnica Hine i portala Agroklub na kojemu, koliko god je moguće, obrađujem teme iz ruralnog turizma. Vrijeme je za repozicioniranje hrvatskog turizma, dajmo sve od sebe da se to dogodi što prije. I zato sam tu - da pridonesem lijepim pričama koje će privući neke nove turiste.
Mario Jukić je licencirani turistički vodič, osposobljen također i za pružanje turističkih usluga u prirodi, vođenje kayak i canoe tura, te blogger, pokretač i glavni urednik portala za užitak življenja HEDONISM TOURISM. U svojim pričama i reportažama nastoji širokoj publici približiti skrivene kutke Slavonije i Baranje i motivirati ih da ih i sami posjete.
Aktivni trkač i još aktivniji turist. Pokretač trkačkog turizma u Hrvatskoj i vlasnik prve turističke agencije u HR za svjetske maratone Motion Travel. „Protrčat“ kroz destinaciju nije nužno loša stvar, jer u tom trku možemo uvijek istražiti segment više koji nam se nudi. Pisanjem ovog bloga želim spojiti trkače s destinacijom, i isto tako destinaciji prikazati da su trkači odlični gosti i dolaskom na trkačke utrke glasni promotori koji su uvijek dobrodošli!
Pozdrav i dobrodošli na naše turističke priče! Moje ime je Marijana Vujnović, studentica sam diplomskog studija Fakulteta političkih znanosti i veliki sam ljubitelj neispričanih priča, emocija, uspomena, legendi, avanturističkog turizma i ljudi koji sa velikom strašću pričaju o istim. Stoga, iznimno mi je drago biti dio ovog tima koji će vam zajedničkim snagama donositi zanimljive priče iz raznih krajeva. Do čitanja!
Bok svima! Zovu me Vesnaaaaa 🙂 i posljednjih nekoliko godina radim kao turistički vodič pod imenom Mons Claudius Guide. Zašto Mons Claudius, saznat ćete u blogu namijenjenom i turistima i budućim turističkim vodičima. Inače sam ljubitelj Moslavine, Bilogore i Papuka, a kroz svoju turističku priču povest ću vas u ove idilične i neotkrivene destinacije kontinentalne Hrvatske. Njihovu predivnu prirodu i pitoreskna sela preporučam vam za bijeg od užurbane svakodnevice ili pak za aktivan odmor - ideja je mnogo. O svima njima pisati ću u svom blogu, a ukoliko se odlučite iskoristiti ih i trebate savjet ili vodiča, pišite. A kad već ja pišem, onda bih ujedno vama koji planirate postati vodič, pokušala dočarati zašto nas smatraju ambasadorima ove raznolike pojave zvane turizam te s čime se sve susrećemo u praksi. Želim vam zanimljivo i ugodno čitanje. Dobro došli!
Gdje god oko sebe pogledali krije se neka priča. Originalna i jedinstvena. A pisanje je prekrasan alat kojim se te priče otkrivaju riječima, možda i lakše nego golim okom. Još kada živite na mjestu koje vas svojim pričama i ljepotom na svakom koraku inspirira, onda znate da postoji mnogo praznih i neispisanih stranica koje jedva čekaju da se ispune svojim sadržajem. Želim vam da uživate u čitanju mojih blogova, ali i da sami počnete otkrivati inspirativne priče u vlastitoj okolini koje vam se nalaze doslovno “ispred nosa” 🙂
Diplomirana sam ekonomistica i nastavnica turističkih predmeta u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Ja i suprug vodimo obiteljski smještaj u Labinu (Starom gradu) - Lemechi Casa San Marco i u Rapcu Lemechi Casa Girasole Apartments. Zamjenica sam predsjednika Sekcije obiteljskog smještaja Istarske županije. Volim putovati i prilikom pružanja smještaja upoznavati naše goste iz svih krajeva svijeta.
Samo da nije dosadno! Tako izgleda otprilike moj život. Razni interesi i prvenstveno ljubav prema otkrivanju i učenju, drže mi glavu iznad vode i u najtežim trenutcima. Kao magistra povijesti i turistički vodič, stalno nešto istražujem, i poput papige ponavljam kako svjesni nismo što na dlanu imamo. Na tom tragu i puna optimizma uhvatila sam se pisanja priče, koje će nadam se i nekoga od Vas potaknuti na istraživanje i detaljnije upoznavanje vlastite zemlje. Što više otkrivamo, više cijenimo. Što više cijenimo, više čuvamo. Tako se nadam kako ćemo zajedno i na ovaj način, doprinijeti očuvanju bogatstava koja krase svaki ugao Hrvatske.
Završila sam Fakultet ekonomije i turizma, univ.bacc.oecc. i obranila kolegij Turizam i kulturu. Također srednju turističku školu, zvanja turistički tehničar. U toku je edukacija za interpretatora baštine. Radim u turizmu,trenutno zdravstvenom, surađivala sam u marketingu u organizaciji kao koordinator vjerskog i duhovnog turizma, inače radim u financijama. Zaljubljenik sam u umjetnost,povijest,kulturu, tradiciju i vjeru.Turizam i turističke priče su moj život.Od tinejdžerskih dana sam željela postati turistički vodič i raditi u turizmu. Zanima me kultura i turizam, turizam doživljaja, kreativni turizam, storytelling, intrepretacija baštine,pričanje priča ,pisanje i promoviranje  destinacije mog kraja i drugih  kroz prirodne ljepote,tradiciju... tajne svih tih prekrasnih mjesta. Moj cilj je prenašanje i očuvanje baštine koju smo dobili u nasljedstvo od naših predaka od  jezika,pisma,priči... Otkrijte..Kako? Čitajući moje blogove
Vedrana Juričić, pratitelj i turistički vodič za Istarsku, Primorsko goransku, Ličko senjsku, Splitsko dalmatinsku, Zagrebačku županiju i Zagreb. Povjesničarka umjetnosti, profesor talijanskog jezika i zaljubljenik u Grčku.