Naši blogeri

Upoznajte blogere portala Turističke priče

Naši blogeri

Rođena sam u Vinkovcima, majka sam tri sina. Imam preko 20 godina radnog iskustva u medijima - novinar, radijski i televizijski voditelj, event manager, PR-ovac. Sa suprugom vodim dva portala HrTurizam i Turističke priče. Pišem i za Večernjakovu blogosferu gdje vodim blog Multipla skleroza : Priručnik za početnike. Napisala sam i knjigu "Imate multiplu?Imam i ja. " Bila sma glavni urednik Radija VFM, vodila sam Novosti lokalnu medijsku kuću u Vinkovcima, potpisujem reorganizaciju Vinkovačkih jeseni, Vinkovačkog ljeta i Adventa, u Vinkovcima....Ovaj portal moj je novi urednički izazov. Camino ovisnik gotovo pa profesionalni Camino walker.
Sandra Vukoja rođena je u Slavonskom Brodu gdje živi i radi. Profesionalna je pripovjedačica bajki i priča za djecu i odrasle te edukatorica na području umijeća pripovijedanja i govorenja, magistra primarnog obrazovanja. Gostuje u brojnim vrtićima, školama, knjižnicama i festivalima diljem Hrvatske. Predsjednica je udruge za promicanje kulture govorenja i kreativnog stvaralaštva “Vilinput” te jedna od utemeljiteljica Hrvatskog festivala pripovijedanja. Voli čitati, pisati, pripovijedati, maštati i putovati. Ako želite više saznati o njoj i njenom radu, možete na poveznici: https://linktr.ee/bajkopricalicasandra
Jelena je lokalna lisica - licencirana turistička vodičica! Vaša nova najbolja prijateljica u snalaženju po Gorskom kotaru. Bilo da ste turistička agencija, grupa ili individualci, ako planirate lutanje po Zelenom srcu Hrvatske – trebate nju u ekipi. Izrađuje plan za snalaženje, koliko po najboljim i najpoznatijim mjestima, tako i po najljepšim skrivenim stazama. Daje vam informacije o radnim vremenima, cijenama te preporuke, gdje pojesti, popiti, prošetati… Može se družiti s Vama tijekom dana, a uz klasične razgovore o flori, fauni, prirodnim i kulturnim znamenitostima čuti ćete poneku priču i saznati pokoju legendu.
Publicist i turizmolog, znanstvenik u tematskom području destinacijski menadžment i marketing,akademski poduzetnik s nizom realiziranih al još više započetih idejnih projekata u turizmu i održivom razvoju...(koji čekaju bolje dane..) Aktualni projekt AKADEMSKI TOURIST GASTRO CLUB (KLASTER) SV JURE te društveno poduzetništvo kroz aktivnosti Udruge Hr.branitelja D.R. DALMATINSKI KAMEN
Velika zaljubljenica u prirodu, posebno zainteresirana za ekologiju i održivi turizam, ali i mnoge druge teme. Suradnica Hine i portala Agroklub na kojemu, koliko god je moguće, obrađujem teme iz ruralnog turizma. Vrijeme je za repozicioniranje hrvatskog turizma, dajmo sve od sebe da se to dogodi što prije. I zato sam tu - kako bih pridonijela lijepim pričama koje će privući neke nove turiste.
Mario Jukić je licencirani turistički vodič, osposobljen također i za pružanje turističkih usluga u prirodi, vođenje kayak i canoe tura, te blogger, pokretač i glavni urednik portala za užitak življenja HEDONISM TOURISM. U svojim pričama i reportažama nastoji širokoj publici približiti skrivene kutke Slavonije i Baranje i motivirati ih da ih i sami posjete.
Aktivni trkač i još aktivniji turist. Pokretač trkačkog turizma u Hrvatskoj i vlasnik prve turističke agencije u HR za svjetske maratone Motion Travel. „Protrčat“ kroz destinaciju nije nužno loša stvar, jer u tom trku možemo uvijek istražiti segment više koji nam se nudi. Pisanjem ovog bloga želim spojiti trkače s destinacijom, i isto tako destinaciji prikazati da su trkači odlični gosti i dolaskom na trkačke utrke glasni promotori koji su uvijek dobrodošli!
Pozdrav i dobrodošli na naše turističke priče! Moje ime je Marijana Vujnović, studentica sam diplomskog studija Fakulteta političkih znanosti i veliki sam ljubitelj neispričanih priča, emocija, uspomena, legendi, avanturističkog turizma i ljudi koji sa velikom strašću pričaju o istim. Stoga, iznimno mi je drago biti dio ovog tima koji će vam zajedničkim snagama donositi zanimljive priče iz raznih krajeva. Do čitanja!
Gdje god oko sebe pogledali krije se neka priča. Originalna i jedinstvena. A pisanje je prekrasan alat kojim se te priče otkrivaju riječima, možda i lakše nego golim okom. Još kada živite na mjestu koje vas svojim pričama i ljepotom na svakom koraku inspirira, onda znate da postoji mnogo praznih i neispisanih stranica koje jedva čekaju da se ispune svojim sadržajem. Želim vam da uživate u čitanju mojih blogova, ali i da sami počnete otkrivati inspirativne priče u vlastitoj okolini koje vam se nalaze doslovno “ispred nosa” 🙂
Rujana Lukač posjetila je preko 40 svjetskih destinacija te kroz blogove opisuje svoje doživljaje i osobne priče koje bi mogle biti interesantne čitateljima. Kroz svoje iskustvo iz prve ruke pisat će i o mnogim drugim interesantnim temama iz turističkog svijeta, a koje bi se mogle primjenjivati kod nas.
Autentika blog opisuje kako kroz putovanja i uzajamno djelovanje ljudi, mjesta i proizvoda, možemo ponešto naučiti o turizmu i održivoj perspektivi
Krešimir Herceg autor je inovativnog cikloturističkog proizvoda Bikademy, te najpoznatijeg street art festivala VukovArt.
Samo da nije dosadno! Tako izgleda otprilike moj život. Razni interesi i prvenstveno ljubav prema otkrivanju i učenju, drže mi glavu iznad vode i u najtežim trenutcima. Kao magistra povijesti i turistički vodič, stalno nešto istražujem, i poput papige ponavljam kako svjesni nismo što na dlanu imamo. Na tom tragu i puna optimizma uhvatila sam se pisanja priče, koje će nadam se i nekoga od Vas potaknuti na istraživanje i detaljnije upoznavanje vlastite zemlje. Što više otkrivamo, više cijenimo. Što više cijenimo, više čuvamo. Tako se nadam kako ćemo zajedno i na ovaj način, doprinijeti očuvanju bogatstava koja krase svaki ugao Hrvatske.
Završila sam Fakultet ekonomije i turizma, univ.bacc.oecc. i obranila kolegij Turizam i kulturu. Također srednju turističku školu, zvanja turistički tehničar. U toku je edukacija za interpretatora baštine. Radim u turizmu,trenutno zdravstvenom, surađivala sam u marketingu u organizaciji kao koordinator vjerskog i duhovnog turizma, inače radim u financijama. Zaljubljenik sam u umjetnost,povijest,kulturu, tradiciju i vjeru.Turizam i turističke priče su moj život.Od tinejdžerskih dana sam željela postati turistički vodič i raditi u turizmu. Zanima me kultura i turizam, turizam doživljaja, kreativni turizam, storytelling, intrepretacija baštine,pričanje priča ,pisanje i promoviranje  destinacije mog kraja i drugih  kroz prirodne ljepote,tradiciju... tajne svih tih prekrasnih mjesta. Moj cilj je prenašanje i očuvanje baštine koju smo dobili u nasljedstvo od naših predaka od  jezika,pisma,priči... Otkrijte..Kako? Čitajući moje blogove
Bok svima! Zovu me Vesnaaaaa 🙂 i posljednjih nekoliko godina radim kao turistički vodič pod imenom Mons Claudius Guide. Zašto Mons Claudius, saznat ćete u blogu namijenjenom i turistima i budućim turističkim vodičima. Inače sam ljubitelj Moslavine, Bilogore i Papuka, a kroz svoju turističku priču povest ću vas u ove idilične i neotkrivene destinacije kontinentalne Hrvatske. Njihovu predivnu prirodu i pitoreskna sela preporučam vam za bijeg od užurbane svakodnevice ili pak za aktivan odmor - ideja je mnogo. O svima njima pisati ću u svom blogu, a ukoliko se odlučite iskoristiti ih i trebate savjet ili vodiča, pišite. A kad već ja pišem, onda bih ujedno vama koji planirate postati vodič, pokušala dočarati zašto nas smatraju ambasadorima ove raznolike pojave zvane turizam te s čime se sve susrećemo u praksi. Želim vam zanimljivo i ugodno čitanje. Dobro došli!
Vedrana Juričić, pratitelj i turistički vodič za Istarsku, Primorsko goransku, Ličko senjsku, Splitsko dalmatinsku, Zagrebačku županiju i Zagreb. Povjesničarka umjetnosti, profesor talijanskog jezika i zaljubljenik u Grčku.
Miriam Kelečić napustila je Bratislavu prije nekoliko godina i novi je život započela u Hrvatskoj na otoku Viru. “Krivac” za njenu životnu promjenu je trkač na brdskim stazama, Željko Kelečić s kojim ima prekrasnu kćer. U Bratislavi je bila uspješna menadžerica, a sada je jedna od najvećih promicatelja Vira kao turističke destinacije.
Priče o Frankopanima, knezovima i kneginjama, njihovim posjedima i gradovima, starim dvorcima i utvrdama, samostanima i crkvama koje su podigli, cestama kojima su hodili, bitkama koje su vodili i životima koje su živjeli kroz šest stoljeća, stalno me potiču na putovanja, istraživanja i pisanja koja želim podijeliti s Vama kao putnik i književnik.
Hi! I am Clarisse, a Singaporean who somehow found her way to Croatia after visiting many other European countries. I love travelling and I believe that life is not meant to be lived in one place. My job as a tour manager gave me opportunities to travel to many different countries, until I visited Croatia in 2015. The charm of this country led me to live here in 2019. Now, I am a licensed tour guide for the city of Zagreb. Although being "locked" in Croatia during the pandemic, it gave me chances to explore lesser known places here. Read my blog to follow my adventures in Croatia!
Moje je ime Janja. Lokalna sam licencirana turistička vodičica i voditeljica putovanja! Govorim hrvatski, engleski i talijanski jezik. Što mi je specijalnost? Postati vaša najbolja prijateljica u snalaženju po Samoboru i okolici. Jer tko će vam bolje pokazati sve što Samobor nudi od mene koja u njemu živim od svog rođenja i posjedujem 13 godina iskustva u turizmu i vođenju grupa što diljem Europe, što po Samoboru i njegovoj okolici. Moja je ideja i želja da prilikom vođenih obilazak doznate brojne povijesne i kulturne informacije, ali i saznate kako Samobor živi i diše svakodnevno, tko što u Samoboru stvara i radi, gdje kupiti najljepše suvenire, gdje probati najbolje specijalitete i brojne druge zanimljivosti.
Zovem se Ivan Vuković. Licencirani sam turistički vodič za područje Dubrovnika. Putnik sam dušom, turistički vodič po strasti, fotograf po ljubavi, vlasnik crnog pojasa u judu. Proputovao sam 123 zemlje širom svijeta. Kao National Geographic co-host i lokalni stručnjak gostovao sam u raznim stranim medijima na temu turističkih tura, filmova, povijesti i foto tura. Uživam predstavljati svoj grad gostima s tipičnog lokalnog gledišta i voditi ih izvan poznatih turističkih staza.
Zovem se Matilda i podrijetlom sam iz Opuzena, malog gradića smještenog u srcu doline Neretve na samom jugu Hrvatske. Živim u Splitu, imam 39 godina i potječem iz obitelji vrijednih poljoprivrednika.
Tanja Cvitko je Zagrepčanka u Mariboru, kulturna producentica sa dvadesetak godina radnog staža i praktičnog iskustva u mariborskoj neovisnoj kulturnoj sceni. Njezin poseban interes su društveno odgovorni projekti i nevidljivi kreativni sadržaji ispod gradske površine. Kada putuje, traži neobične lokalne priče na izabranim destinacijama, a voli ih pisati i sama.
Pozdrav! Ja sam Adrian i neću vas lagati vjerojatno sam najljeniji turistički bloger od svih ovdje, ali kad se pogodi da se nađem na zanimljivom mjestu ili atrakciji dođe i do toga da nešto i napišem 🤯