Bogat glazbeni i dramski program 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Dubrovačke ljetne igre, festival utemeljen 1950. godine i ove će godine u jedinstvenom ambijentu zatvorenih i otvorenih scenskih prostora okupiti brojne izvođače. Jedan je od najprestižnijih ljetnih festivala takve vrste u Hrvatskoj na kojem je nastupala, ali će nastupiti, većina hrvatskih kazališnih i glazbenih umjetnika te mnogi strani ugledni ansambli, solisti i glasovite družine.

Dubrovačke ljetne igre održat će se tradicionalno od 10. srpnja do 25. kolovoza. Tijekom 47 festivalskih dana u svojoj 74. sezoni publici će predstaviti program koji objedinjuje najkvalitetnije hrvatske i inozemne umjetnike, vlastitu produkciju i vrhunska gostovanja.

Pred brojnom međunarodnom publikom, približno 1.000 umjetnika izvest će više od 70 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa na gotovo 20 ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. Svečano otvaranje 74. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se 10. srpnja, ispred crkve sv. Vlaha.

Bogat glazbeni program, u Kneževu dvoru otvorit će tri dana kasnije karizmatični Sir András Schiff, legenda pijanističke scene. Nakon njega izmjenjivat će se na nekoliko lokacija vrhunski glazbenici iz Hrvatske i svijeta.

Umjetnica fado glazbe Amália Rodrigues, Zagrebački solisti uz Mariju Pavlović na klarinetu, pijanist Maxim Emelyanychev, violončelist Nicolas Altstaedt i Dubrovački simfonijski orkestar, samo su neki od izvođača koji će svojim nastupima uveličati program 74. Dubrovačkih ljetnih igara. Na završnom koncertu ispred katedrale, već tradicionalno, nastupit će Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije uz goste soliste.

I dramski program Igara neće zaostajati za glazbenim. Najavljena su četiri nova naslova, a prva ovoljetna dramska premijera, najavljena za 12. srpnja, je Vidi kako Lokrum pere zube. Slijedi komedija Na tri kralja ili kako hoćete Williama Shakespearea, zatim monodrama Maske te Sjetne žene raguzejske.

Prikazat će se i reprize uspješnih produkcija iz prijašnjih festivalskih sezona, a Hrvatsko narodno kazalište u Splitu gostuje s hvaljenim baletom Veliki Gatsby. nezaobilazan dio festivalskog programa su nastupi Folklornog ansambla Linđo, koji će ovog ljeta u okviru Igara imati dvije izvedbe.

Ulaznice za dio programa 74. Dubrovačkih ljetnih igara bit će dostupne u internetskoj prodaji na mrežnim stranicama Igara i preko servisa ulaznice.hr od 13. veljače uz novi program popusta i pogodnosti.

Fotografije: arhiv Dubrovačke ljetne igre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.