Brijunski sportski vikend nudi program za sve ljubitelje outdoora

Nacionalni park Brijuni za sljedeći vikend, 22. i 23. listopada najavio je niz događanja pod zajedničkim nazivom Brijunski sportski vikend. Sve ljubitelje aktivnosti očekuje zanimljiv program uz napomenu kako do ulaznica mogu doći putem web shopa Nacionalnog parka Brijuni, a za sportske aktivnosti potrebno je rezervirati prije kupnje ulaznica.

U subotu 22. listopada na rasporedu je pješačenje, bicikliranje, početna škola golfa, mala sportska škola i joga. Dan kasnije, u nedjelju 23. listopada posjetitelji će moći sudjelovati u nordijskom hodanju za početnike i iskusne hodače te kao i u subotu bicikliranju, početnoj školi golfa, maloj sportskoj školi i jogi. Obiteljski golf vikendi održat će se oba dana Brijunskog sportskog vikenda, a na rasporedu će biti još 29. i 30 listopada.

Pješačenje

Aktivnost će se provoditi oba dana trajanja sportskog vikenda po raznim šumskim putovima otoka Veliki Brijun kako bi se posjetitelji mogli na aktivan način upoznati s nekim skrivenim mjestima, a cilj je doći do Safari parka u kojem je predviđen kratak odmor. Na tom putu, moguće je susresti i divlji životinjski svijet, dugogodišnje stanovnike otoka. Pješačenje je praćeno stručnim vodstvom.

Bicikliranje

Istraživanje otoka vozeći se po biciklističkoj stazi jedan je od najdražih oblika kretanja gostiju Nacionalnog parka Brijuni. Iz tog razloga, u programu sportskog dana želja je bila omogućiti gostima da uz aktivnu vožnju biciklom uživaju u prekrasnim pejzažima, prirodnim vrijednostima i kulturno-povijesnim znamenitostima Nacionalnog parka Brijuni. Staza je posebno pogodna za obitelji s djecom i rekreativce, a kratki odmor planiran je u Safari parku. Bicikliranje se održava i u subotu i u nedjelju u pratnji vodiča.

Početna škola golfa

Povijest golfa na otoku ove godine slavi svojih 100 godina. Golf se igrao nekada, a nastavlja se igrati i danas. Kako bi se posjetitelji upoznali s poviješću te aktivnostima na otoku, najbolje da se i sami okušaju u igri. Početna škola golfa sastoji se od poduke osnovnog udarca palicom te upoznavanja s potrebnom opremom. Aktivnost provode stručni instruktori.

Mala sportska škola

Za one najmlađe pripremljena je vesela mala sportska škola, gdje će se djeca različitog uzrasta (od 4 do 12 godina), tijekom sat vremena vježbanja, moći upoznati s nekim osnovnim kretnjama, sportovima i pravilima fair play igre. Sportsku školu vodit će educirana i stručna osoba.

Joga – samo za hotelske goste

Uz sve ostale dinamičnije sportsko-rekreativne aktivnosti tijekom vikenda, joga će poslužiti kao relaksacija i upoznavanje posjetitelja s jednim drugim, malo mirnijim oblikom vježbanja. Joga je aktivnost koja spaja um, duh i tijelo i postaje sve traženiji oblik vježbanja u ponudi većine turističkih resorta i objekata. Sat joge bit će jedinstveno iskustvo, a provodit će ga stručna osoba.

Nordijsko hodanje za početnike i iskusne hodače

Nordijsko hodanje je oblik tjelesne aktivnosti gdje je obično, prirodno hodanje pojačano dodavanjem posebno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje. Aktivnost će se provoditi po označenim šumskim stazama za nordijsko hodanje u Nacionalnom parku Brijuni. Za sve one koji se nisu susreli sa ovakvim oblikom rekreacije, osigurani su štapovi i uvodni tečaj nordijskog hodanja.

Obiteljski golf vikendi

Termini održavanja su 22. i 23. listopada te 29. i 30. listopada 2022. Posjetitelji će uz kupnju ulaznica po promotivnoj cijeni dobiti i gratis školu golfa, dok će najmlađi moći uživati u tematskim radionicama i aktivnostima vođenim profesionalnim animatorima. Također, uz navedene aktivnosti, posjetitelji će moći besplatno razgledati i izložbu posvećenu 100. obljetnici golfa u crkvici sv. Roka.

Cjelokupni program događanja Brijunski sportski tjedan s lokacijama i terminima pogledajte na POVEZNICI. Prijave za većinu događanja su otvorene do 21. listopada u 10 sati.

Cijena individualne ulaznice iznosi 100 kuna/13,27 EUR za odrasle, 70 kuna/9,29 EUR za mlade od 7 do 18 godina, a gratis je za djecu ispod 7 godina.

Fotografije: Nataša Sundara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.