Turistička atrakcija na Kupi: Brod “Juran i Sofija” plovi i ovog proljeća

I ove godine možete uživati u turističkoj panoramskoj plovidbi Kupom od Malog Kaptola do ušća Kupe u Savu. Ova atraktivna vožnja brodom “Juran i Sofija” koja traje oko sat i pol idealan je način upoznavanja gostiju grada Siska s višestoljetnom tradicijom riječnog brodarstva i s nekim od najvažnijih veduta grada Siska.

Lijepa je to prilika i za romantičan ili uzbudljiv obiteljski izlet, kako Siščanima, koji mogu svoj grad vidjeti očima izletnika, tako i onima koji posjećuju Sisak.

Brod je ime dobio po prvoj hrvatskoj drami ilirskog razdoblja Ivana Kukuljevića Sakcinskog. “Juran i Sofija” bila je prva novija hrvatska drama izvedena na profesionalnoj pozornici na narodnom jeziku. Dramu su premijerno izveli u Sisku 2. listopada 1839. sisački amateri. Sakcinski ju je nazvao i Turci kod Siska, a junaci drame dolaze iz vremena slavne sisačke bitke.

Početak ovogodišnje sezone plovidbe broda “Juran i Sofija” zakazan je za 30. travnja. Planirane su redovne plovidbe vikendom, subotom i nedjeljom s polaskom u 11 sati. Porast cijena goriva utjecale su i na cijene kružne plovidbe.

Tako će cijena iznositi 30 kuna po osobi za odrasle, djeca od 7-12 godina plaćaju 15 kuna, dok je za mlađe od sedam godina plovidba u pratnji roditelja besplatna.

Brod Juran i Sofija od 30. travnja moći će se unajmiti i za posebne privatne plovidbe i organizirane grupe. Termini za takve plovidbe moguće su izvan redovitog plovnog reda vikendom ili bilo kojim radnim danom.

Fotografije: Donat Rogić, izvor: Grad Sisak

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.