Bučijada u Ivanić-Gradu uz Festival igračaka idealna kombinacija za odličan vikend nadomak Zagreba

Ivanić Grad prepoznatljiv je po jedinstvenom zdravstvenom turizmu zbog crnog zlata Moslavine Naftalana, ali i ruralnom turizmu te nadaleko poznatom škrletu i bogatoj tradiciji, gastro i eno ponudi te manifestacijama od kojih je sigurno najposjećenija Bučijada. Upravo Bučijada održava se po 17. puta, a cijeli grad već je zavijen u narančaste boje bundeva koje krase svaki kutak ovog gradića nadomak Zagreba.

Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu, a sedamnaesto izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava 2. i 3. listopada 2021.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja će ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima. Na gradskom trgu će uz pivo od buče i autohtono vino škrlet biti gastro zalogaja i bučnice.

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu

Svečano otvorenje 17. Bučijade održat će se 2. listopada u 11,00 sati na pozornici na Trgu V. Nazora u Ivanić-Gradu, a nakon svečanog otvaranja, u 11,30 sati  službeno će svoja vrata otvoriti „Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša  hladno prešano bučino ulje.

U subotu u 12,00 sati najavljeno je otvorenje 7. Festivala igračaka u SP Zelenjak i uz SB Naftalan, gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava i sajma igračaka do Prvog pljeska.

Gradske ustanove i udruge pripremile su brojne izložbe, pa se u prostoru POU može pogledati izložba „150 godina Ivanić-Grada“, u Muzeju Ivanić-Grada „Kultura i povijest Ivanić-Grada“, a uz Vatrogasni dom Ivanić-Grad izložbe gljiva i malih životinja. Organizirano  je i nekoliko tematskih turističkih šetnji s polaskom od Centra za posjetitelje uz tržnicu.

Zabavni dio programa je bogat, a posebno će biti na večernjim koncertima Petra Graše, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak. Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama, a u Parku hrvatskih branitelja će biti uređeno malo Buča-selo uz atraktivne dekoracije od buča, po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.