Dan baranjskog meda: uživajte u vrhunskom prirodnom proizvodu

spot_img

“Ne postoji prirodnija namirnica od meda” stara je izreka kojom se ističu sve prednosti ovog pčelinjeg proizvoda namijenjenog svim životnim dobima. Ovaj vrhunski prirodni proizvod osnažuje imunitet u doba sezonskih virusa, a cijenjen je i kao namirnica u svačijoj kuhinji.

pčela
Image by Myriams-Fotos from Pixabay

Svi ljubitelji meda, ali i proizvoda od meda, sljedećeg vikenda zasigurno će uživati na drugoj po redu turističko-promidžbeno-edukativno-prodajnoj manifestaciji koja u svom središtu ima baranjski med. Drugi dan baranjskog meda održat će se u subotu, 6. travnja, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru.

Prošlogodišnje premijerno izdanje manifestacije okupilo je najbolje ocijenjene baranjske medove na desetak štandova. Uz njih brojni su posjetitelji mogli kušati i razne domaće proizvode vezane za pčelarsku proizvodnju. Cilj manifestacije je promocija lokalnih proizvođača meda, njihov ulazak u sustave kvalitete, kao i stvaranje prepoznatljivog proizvoda “Baranjski med” u svrhu bolje prodaje meda i proizvoda od meda plasiranjem kroz ruralni turizam na području Baranje i šire.

///Med iz Slavonije kralj blagdanske kuhinje: Donosimo tri provjerena recepta s medom

I ove godine na sajmu svi će baranjski proizvođači meda prodavati svoje proizvode o 9 do 13 sati. Manifestaciju će svojim nastupom uljepšati učenici Umjetničke škole Beli Manastir, a kako se radi o prijepodnevnom programu bit će poslužen i medni doručak. Nakon doručka slijedi prezentacija Zdenka Webera iz Slavonskog Broda na temu: “Moj način prodaje meda van kućnog praga”.

drugi dan baranjskog meda
Izvor: Turistička zajednica Baranje

Povodom manifestacije održat će se već 17. ocjenjivanje meda Pčelarske udruge Baranja, kušanje ocjenjenih proizvoda i dodjela nagrada.

Organizator manifestacije je Pčelarska udruga “Baranja” uz partnerstvo Centra za kulturu, LAG Baranja, Turistička zajednica Baranje i Grada Belog Manastira.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.