Dani hrvatskog turizma: Rovinj ponovno Šampion turizma

U turističkom naselju Amadria park Šibenik održana je završna večer Dana hrvatskog turizma, na kojoj su dodijeljene nagrade najboljima u turizmu. Titulu ‘Šampion turizma’ i ove je godine odnio Rovinj, a tijekom večeri podijeljene su i druge nagrade.

Kulturnom atrakcijom godine proglašeni su Kuća umjetnosti Arsen i Providurova palača, a nagrada za prirodnu atrakciju godine dodijeljena je Javnoj ustanovi Park prirode Velebit. U konkurenciji Događaj godine slavila je Retropatija.

Za hotel godine proglašen je Grand Park Hotel Rovinj, dok je kamp godine Istra Premium Camping Resort u Funtani. Nagrada za restoran godine pripala splitskom ZOI-u, marina godine je ACI Marina Dubrovnik, a DMK putnička agencija godine Adriatic DMC iz Dubrovnika.

Priznanja “Anton Štifanić” za 2021. u kategoriji ‘Pojedinac’, uručena su predsjedniku Hrvatske udruge privatnih brodara, Arsenu Ercegoviću i dugogodišnjem direktoru Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, u mirovini, Vladimiru Bakiću. “Anton Štifanić” u kategoriji tvrtka, ustanova ili udruga dodijeljena je Udruzi hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

U kategoriji ‘Hrvatska turistička nagrada za životno djelo’ nagrađeni su: Dane Slamić, vlasnik hotela Borovnik u Tisnom i posthumno, Franko Lukeža, istaknuti gastronomski novinar i predsjednik Hrvatskog sommelier kluba.

I na kraju dodijeljene su nagrade i u dvije nove kategorije. Priznanja za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma uručena su Valamaru i Udruzi malih hotela, dok je posebno priznanje za doprinos promociji Hrvatske dobio Luka Modrić.

Hrvatska je danas jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika. U skladu s novim trendovima ove godine smo po prvi puta nagradili i predvodnike u razvoju načela održivog turizma, a s obzirom kako su sportaši jedni od naših najboljih promotora u svijetu, po prvi puta smo dodijelili i posebno priznanje za doprinos promociji Hrvatske u svijetu, koje je pripalo Luki Modriću, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Hrvatska se danas nalazi među zemljama s najbržim oporavkom turizma, a činjenica da smo već u ovoj godini praktički izjednačili rezultat turističkog prometa iz rekordne 2019., dok ćemo onaj financijski najvjerojatnije i premašiti, ne bi bila moguća bez čvrste sinergije javnog i privatnog sektora, kao ni bez predanog rada svih turističkih djelatnika, poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

U svijetu koji se ubrzano mijenja, a očekivanja i konkurencija rastu, doživljaj i percepcija turističkog proizvoda se visoko cijene pa smo ovim nagradama dodatno podigli sve višu ljestvicu kvalitete našeg turizma, izjavio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, održava se u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik od 6. do 8. listopada.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.