Dani mednih delicija središnje Istre – autohtona istarska kuhinja obogaćena pčelinjim proizvodima

Ovogodišnji 8. Dani mednih delicija središnje Istre bit će održani od 9. do 29. veljače. Ugostitelji će u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda koji se 23. i 24. veljače održavaju u Pazinu.

Dani mednih delicija središnje Istre 2024

Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela koja za vas pripremaju tamošnji ugostitelji.

Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni. Nadalje cilj je i daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica središnje Istre.

Atraktivni meniji, koji će se nuditi u sklopu manifestacije 8. Dani mednih delicija središnje Istre sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će sedam ugostiteljskih objekata.

dani mednih delicija
Izvor fotografije: Turistička zajednica središnje Istre

8. Dani mednih delicija središnje Istre – meniji

Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje) – 20 €
Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda
Restani krumpir, pečeno svinjsko meso u umaku od meda i sezonska salata
Palačinke sa skutom, grožđicama i medom

Boljunska konoba (Boljun) – 25 €
Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom preliveni medom i suhe kobasice
Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog
Semifredo od mandolata s preljevom od meda

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – 21 €
Aperitiv medica, grilani mladi sir s orasima i medom
Pileća prsa curry s aromatičnim krumpirom
Flambirane jabuke

Konoba-pizzeria 2. peron (Cerovlje) – 35 €
Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke sa štapićem lisnatog tijesta ili Papreni njoki na žlicu s pjenom od sira u papru, urbanim sirom, orasima, grožđicama i rakijom od kuša
Tagliata od ramsteka s krokante krumpirom u crnom vinu, urbanim sirom, karameliziranim sirupom od meda i kuša
Savarin od griza sa suhim voćem u medu i ariom od maslinovog ulja

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč) – 27 €
Aperitiv dobrodošlice, hladni pijat istarskih delicija i skuta s medom
Njoki s pancetom i kobasicama u umaku od salvije i meda
Medena štrudla

Restoran & pizzeria Tinjanski vijulin (Tinjan) – 30 €
Tinjanska uvertira (Istarska hladetina, ukiseljeni crveni luk s medom, namaz od pršuta, tostirani kruh)
Letuće i krumpir (marinirana pileća krilca, pire krumpir s pancetom i lišćem celera, umak od meda)
Dekonstrukcija pite od jabuka (Granny smith jabuka, crumble sa kokicama od ječma, gel od fermentiranog meda i jabuka, kuglica sladoleda od vanilije)

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – 28 €
Prosciutto cotto na podlozi od jabuke i celera s preljevom od meda i crvenog papra
Svinjski but u umaku od meda, muškata i kuša, pire od krumpira sa sirom
Čokoladni mousse s rakijom medicom, preljevom od meda i orašastim plodovima

Više informacija dostupno je na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.