Dani okusa graničarskog Posavlja dostupni za guštanje: Kulin, kobasice, fiš, čobanac pa tačci ili knedle

Diljem hrvatske restorani nude tradicijska jela po promotivnim cijenama u sklopu trećeg izdanja gastro manifestacije Dani okusa koji se održavaju od 18. do 28.11.2022. godine.

Ovaj jedinstveni festival hrvatske gastronomije od ove se godine održava po novom konceptu kojim se želi dodatno naglasiti vlastiti identitet pojedine regije i njezinih lokalnih, posebno eno-gastronomskih osobitosti, a time i ukupne turističke prepoznatljivosti.

Tijekom desetodnevnog trajanja u ugostiteljskim objektima, nositeljima standarda Okusi tradicije, u ponudi će se naći po dva različita menija od najmanje tri slijeda i to u jednoj od odabranih cjenovnih grupa počevši od 95,00 kn na dalje.

Posjetiteljima će to biti idealna prilika da po posebno pogodnim cijenama uživaju u okusima i mirisima hrvatskih tradicijskih jela, jela spravljenih od tradicijskih namirnica na tradicionalan način ali i onih pripremljenih u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji.

Graničarski okusi od 95 do 195 kuna

Provjerili smo što se nudi u graničarskom kraju gdje su u akciju uključeni ugostiteljski objekti nositelji oznake “Okusi hrvatske tradicije”. Zanimljive gastro poslastice graničarskog kraja možete pronaći po iznimno pristupačnim cijenama menija od 95 do 195 kuna što je prilika za upoznavanje s tradicionalnom gastronomijom.

A što su graničarski okusi za one koje ne znaju na menijima restorana Brodsko posavske županije pronaći ćete od tradicionalnog slavonskog predjela kulina, šunke, čvaraka i kobasica do jela od ribe i tradicionalnog fiš paprikaša pa sve do mesnih delicija poput poznatog slavonskog čobanca te jela od crne svinje. Tu su i deserti poput tačaka, knedli i šturdli pa i bakinih zapečenih palačinaka.

Koji su to objekti, koje gastro divote i po kojoj cijeni, potražite na linku. I rezervirajte svoje mjesto na vrijeme za graničarske okuse koji mame na posjet ovom pitomom kraju uz Savu.

Dodajmo na kraju kako ovaj festival okusa na području Lijepe naše objedinjuje čak 11 regionalnih manifestacija u sklopu kojih možete istražiti okuse pojedinih hrvatskih regija.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.