Delicije Esplanadinih chefova na vašem uskrsnom stolu

Za sve koji si žele priuštiti čisti hedonizam za Uskrsni vikend zagrebačka Esplanada i ove blagdane nudi vrhunske specijalitete za van. Esplanadin stol ovog Uskrsa može biti prostrijet i u vašoj blagovaonici.

Imate i opciju uživanja u prvim danima proljeća uz provjereno vrhunsku gozbu finih delicija na uskrsnom brunchu i u ozračju restorana Zinfandel’s. Ondje vas očekuje pjenušava dobrodošlica i slasni brunch specijaliteti s potpisom Esplanadinih chefova od kojih svakako valja kušati koktel sa škampima, guščju jetru, kamenicu s limetom, proljetnu juhu od šparoga, zeca u umaku od slanutka, neizostavne zapečene Esplanadine štrukle, pečeni file palamide s čičokama i sirupom od naranče, kremasti rižoto sa šparogama, slastan dimljeni kotlet od crne slavonske svinje te kolekciju privlačnih slastica poput Ferrero čokoladnog jajeta punjenog tekućom mliječnom kremom, flambiranih jagoda u kremi od pjenušca i bosiljka ili čokoladnog moussea s komadićima kandirane naranče. 

Naručite file brancina ili pečenju janjeću koljenicu za Vaš blagdanski stol

Članak se nastavlja ispod oglasa

Poželite li pak Uskrs provesti kod kuće u krugu obitelji, opušteno i bez stresa u kuhinji, Esplanade za vaš uskrsni stol nudi privlačnu osvježenu Gourmet kolekciju poslastica za van. Domaći ručno rađen Esplanadin kruh sa začinskim biljem, terina od guščje jetre s chutneyjem od jabuke i briošem od maslaca, rillettes od patke s gelom od češnjaka i crostinima sa začinskim biljem, tatarski biftek, salata od hobotnice, fine krem juhe od kukuruza i čičoka, goveđi consommé ili klasičan quiche lorraine tek su dio predjela, dok kolekcija glavnih jela donosi primamljive poslastice kao što su file brancina s pečenim povrćem, pečena janjeća koljenica s mladim krumpirom i mrkvom, confit od telećeg flama s mladim krumpirom i šparogama, mekani i sočni obrazi crne slavonske svinje s pečenim čičokama, umakom od porta, kremom od celera i crnih tartufa, a tu je i neizostavna vruća pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem s umakom od naranče i anisa.

Ne brinite se za slatko – Esplanadini slastičari predlažu tradicionalni Esplanadin kolač sazačinima, sušenim voćem i čokoladom, finu makovnjaču i orahnjaču i neodoljivu selekciju kolačića u stiliziranoj ambalaži.

Naša Gourmet kolekcija za van odgovor je na situaciju u kojoj se nalazimo. Nemogućnost objedovanja u restoranima još nas je prošle godine ponukala da kreiramo ponudu za van. Sada s dolaskom proljeća osvježili smo ponudu velikih obiteljskih porcija koje su se pokazale kao pun pogodak za naše goste koji su navikli na Esplanadine specijalitete, a ovako ih mogu konzumirati svježe pripremljene u vlastitom domu. Tijekom Božića smo imali pravu navalu, pa se gosti već javljaju s narudžbama za uskrsni ručak. Pripremili smo zaista atraktivan jelovnik s vrhunskim namirnicama, kao i poseban jelovnik za Veliki petak koji sadrži riblje specijalitete poput paštete od bakalara, bakalara na bijelo i crveno, a posebno bih istaknuo dimljene očišćene srdele u marinadi od začinskog bilja i limuna s ukiseljenim povrćem uz koje dolazi domaći hrskavi kruh s ružmarinom iz Esplanadine pekarnice”, izjavio je Miroslav Jurić, sous chef Esplanadine kuhinje.  

Ne brinite jer postupak naručivanja gotove hrane je vrlo jednostavan – odaberete jela, izvršite uplatu i sve vas čeka na stražnjem ulazu hotela u dogovoreno vrijeme. Kompletnu ponudu kao i cijene pronađite ovdje.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.