Deveti Vinart Grand Tasting – posjetitelji uživali u ponudi 140 odabranih vinara

spot_img

Prvog vikenda u ožujku tradicionalno je održan veliki profesionalni vinski sajam – deveti Vinart Grand Tasting. U prepunoj Laubi svoja vina izlagalo je 140 odabranih vinara s preko 800 vinskih etiketa.

Deveti Vinart Grand Tasting 2024
Vinart Grand Tasting 2024, izvor fotografije: Vinart

Tijekom dva dana trajanja sajma, vinare su za njihovim izlagačkim mjestima posjetili brojni obožavatelji vrhunskih vina. Našli su se tu i mnogi sommelieri, ugostitelji, distributeri… Pronalaženje i kušanje novih omiljenih vinskih etiketa iz Hrvatske i regije posjetitelje nije spriječilo ni kišno vrijeme.

Ove godine među gostima su se našli i neki od najznačajnijih imena u svijetu vina. Spomenimo samo neke: Mike DeSimone i Jeff Jenssen poznati su kao World Wine Guys iz utjecajnog američkog magazina Wine Enthusiast, Olivia Mason predstavnica je Decantera, Peter Moser najpoznatiji je austrijski vinski kritičar i glavni urednik vinskog magazina Falstaff, Simon J Wolf osnivač je i urednik stranice The Morning Claret, Caroline Gilby nositeljica je prestižne titule Master of Wine i sutkinja na Decanter World Wine Awards…

Mike DeSimone i Jeff Jenssen, Wine Enthusiast
Mike DeSimone i Jeff Jenssen – Wine Enthusiast, izvor fotografije: Vinart

Deveti Vinart Grand Tasting – četiri vinske manifestacije u jednoj

Vinart je ovim sajmom zatvorio dvotjednu vinsku manifestaciju nakon održanog Petit i Silent Tastinga te brojnih radionica. Naime, deveti Vinart Grand Tasting održao se kroz četiri povezane manifestacije. Neke od njih bile su namijenjene široj publici ljubitelja vina, a neke poslovnim posjetiteljima.

Program je započeo 10. veljače malim i ekskluzivnim promenadnim kušanjem pomno odabranih vina. Vinart Petit Tasting u klubu Peti Kupe sastojao se od dva dijela. Radi se o selekciji vina koja je nominiralo 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske.

Deveti Vinart Grand Tasting 2024
Vinart Grand Tasting 2024, izvor fotografije: Vinart

Ove je godine u sklopu programa održano čak 26 vinskih radionica u zagrebačkom Hotelu Esplanade, raspoređenih u pet dana. Radionice su bile namijenjene svim vinskim entuzijastima željnima znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu.

Novost u ovogodišnjem programu je Vinart Silent Tasting koji je održan dan prije glavnog događanja. Radi se o sjedećem kušanju 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije namijenjeno prvenstveno stranim i domaćim novinarima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.