Dio Adventure Race Croatia održan i u gradu Krku

Međunarodna pustolovna utrka Adventure Race Croatia – veliko i među ljubiteljima sportskih aktivnosti na otvorenome iznimno cijenjeno natjecanje koje je dio Svjetske pustolovne lige – stigla je i u grad Krk.

Adventure Race Croatia (ARC) dio je Svjetske pustolovne serije ARWS i jedno je od svega osam takvih u svijetu ove godine upriličenih orijentacijsko-pustolovnih ogleda. Ovaj intenzivni test izdržljivosti ove se godine održava na području od Gorskog kotara do otoka Krka, u razdoblju od 16. do 22.5.2022., a služi kao kvalifikacijska utrka za Adventure Race World Series, koji će se održati u Paragvaju ovoga rujna.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnji Adventure Race Croatia prijavljeno je 60-tak timova iz 25 zemalja, a ukupno obuhvaća 240 natjecatelja i 50-tak volontera koji će pratiti utrku. Među natjecteljima su i aktualni svjetski prvaci, članovi švedskog pustolovnog tima. Svi su sudionici rutu doznali tek pred početak utrke kad su im svima podijeljene orijentacijske karte koje će im – uz kompase – biti jedini navigacijski alat na predstojećem dugom i zahtjevnom putu.

Utrka se odvija na način da zadane rute sudionici potpuno samostalno prevaljuju trčeći, bicikirajući, veslajući u kajacima i plivajući, a na pojedninim točkama na kojima je predviđena zamjena opreme, čekaju logistički timovi s pomagalima koja će im u tom segmentu rute biti potrebna.

Čak 556 kilometara zacrtanih “divljih” dionica koje će duž cijelog Krka, susjednih mu kvarnerskih otoka ali i Gorskoga kotara u započeloj utrci svi sudionici morati svladati “u komadu”, krećući se zahtjevnim i atraktivnim terenima najbrže i naspretnije što mogu. Dio izazova je prevladati i visoke temperature koje će dodatno na test staviti tjelesne, ali i psihičke limite svakog od u utrku uključenih natjecatelja i natjecateljica.

Ova pustolovna utrka je kontrolirana simulacija preživljavanja u divljini, u kojoj timovi od četiri natjecatelja, od kojih barem jedan mora biti suprotnog spola, tijekom četiri dana pronalaze i savladavaju kontrolne točke na izuzetno zahtjevnoj dionici dugoj preko 500 kilometara i s visinskom razlikom od 1000 metara. Zbog svojih karakteristika ovakve utrke spadaju u red najzahtjevnijih sportova

Nakon biciklističke i treking dionice, natjecatelji su iz Punta na Krku plivajući stigli na poluotok Prnibu te trčeći obišli staru gradsku jezgru grada Krka. Nakon preuzimanja kajaka na plaži Ježevac, doveslali su do otoka Plavnika i uputili se u smjeru otoka Cresa.

Naslovna fotografija: Visit Krk City

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.