Dodijeljena Zlatna Vruja za drugu najbolju devastaciju pomorskog dobra

Dodijelili smo nagradu Zlatna Vruja za drugu najbolju devastaciju na pomorskom dobru. Nije otišla daleko – eno je u Marušićima, poručili su na svom Facebook profilu Vruja Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. U uvali Vruja naime okupili su se mještani naselja oko Vruja kako bi dodijelili nagradu Zlatna Vruja za drugu najbolju devastaciju na pomorskom dobru. Prvo mjesto naime vječno pripada kako navode devastatoru uvale Vruja.

Na Facebook profilu detaljno su pojašnjeni i kriteriji dodjele nagrade Zlatna Vruja, a osim glavne nagrade dodijeljeno je i posebno priznanje i tri pohvalnice. Na natječaj je pristiglo, kako navode organizatori, preko 50 prijava iz cijele Hrvatske.

Satiričan festival pojasnio je i razloge svoje odluke: Prvonagrađeni je osvojio simpatije zahtjevnog žirija jer je potpuno bespravno izgradio tristotinjak betonskih stepenica u uvali Borak, da bi onda na njih postavio kamere i počeo neovlašteno snimati mještane. Prije nego je izgradio to gigantsko betonsko zdanje, ondje su postojali putevi kojima su se mještani i njihovi gosti spuštali na plažu. Sad više ne mogu.

S vremenom je stavljen i katanac na stepenice tako da se nitko osim vlasnika ne može spustiti do mora. U obrazloženju nagrade, žiri je istaknuo kako je investitor doslovce zaključao plažu: “Inspekcije su te stepenice proglasile opasnima po život jer prijeti odron kamenih gromada, ali iste te inspekcije nikako da sruše i saniraju stepenice i oslobode mještanima put do plaže”.

Pobjednika nije bilo lako izabrati, navode u svojoj objavi dodajući kako je na natječaj pristiglo više od 50 prijava iz cijele Hrvatske. Uz to je dodijeljeno i posebno priznanje. Otišlo je u ruke investitorima hotela u Postirama na Braču. Žiri Zlatne Vruje smatra da bi taj objekt osvojio njihovu nagradu da je kojom srećom bio građen bez dozvola. Malo je nedostajalo da nagrada ode u Postire, navode na svojim stranicama organizatori ovog Festivala na čiju dodjelu nagrada se vjerojatno nitko od nagrađenih nije odazvao.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.