Dođite na Omiški polumaraton i udahnite 100% Omiša

Nakon jednogodišnjeg predaha Omiški polumaraton ponovno trči punim plućima kroz netaknutu prirodu kanjona Cetine. Time će još jednom opravdati titulu sportsko-avanturističkog centra Hrvatske. “Skriveni dragulj”, kako još nazivaju ovaj jedinstveni sportski događaj koji se odvija ravničarskom trasom u zagrljaju jednog od najljepših krajolika u Hrvatskoj, spremno dočekuje svoje peto izdanje u subotu, 23. listopada sa startom u 10 sati.

Omiški polumaraton – upoznajte četiri lica Omiša

Riječ je o omiljenoj manifestaciji ljubitelja sporta i prirode, koja će i ove godine okupiti brojne domaće i internacionalne rekreativce, profesionalne sportaše i trkače dobre volje. Ovisno o kondiciji i željama svi sudionici od 7 do 77 godina mogu birati između dvije cestovne utrke. U ponudi su kružni polumaraton od 21 kilometra i rekreacijska utrka dugačka šest kilometara.

Obje utrke počinju u isto vrijeme, pa će tako s Poljičkog trga zajedno krenuti iskusni trkači i rekreativci, među kojima svake godine sudjeluje mnoštvo djece i njihovih roditelja. To ovu manifestaciju čini idealnim rješenjem za obiteljski izlet u prirodi uz neophodnu rekreaciju.

Ovo je jedinstvena prilika da pobliže upoznate četiri lica Omiša, odnosno kanjon Cetine, Omišku rivijeru, stari grad i Poljica. Promijenite svoju vikend rutinu, te kroz trčanje kanjonom upoznajte atraktivne lokacije za slobodno penjanje, rafting, kayaking, treking i hiking.

Iako Omiški polumaraton privlači rekreativce svih uzrasta, ovaj sportski događaj koji ima važeći certifikat AIMS-a, Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja, uživa i sve veći ugled među profesionalnim sportašima. Tako su se među osvajačima posljednjih godina našli hrvatska olimpijka Marija Vrajić, Nikolina Šustić, svjetska prvakinja na 100 kilometara i bosanskohercegovački olimpijac Alija Imamović.

PrOMIŠajte karte

Start i cilj obje utrke je Poljički trg u Omišu, gdje sve natjecatelje polumaratona i utrke na šest kilometara po završetku očekuje ciljna medalja, ručak i, naravno, topla dobrodošlica. Osim novčanih nagrada za pet prvoplasiranih sudionika i majica za prvih 200 uplaćenih startnina, tu su i adrenalinsko-avanturistički pokloni sponzora u vidu zip-line, rafting i canyoning tura.

Za vrijeme trajanja manifestacije u subotu, 23. listopada, od 9 do 12:30 sati, privremeno će biti zatvorena županijska cesta u smjeru Omiš – D8 – Kučiće – Slime – D3. Tako će svi trkači nesmetano uživati u prirodi i trčanju kroz kanjon rijeke Cetine.

Na Omiški polumaraton prijaviti se možete na POVEZNICI. Možete se prijaviti i na dan utrke u školskoj dvorani Osnovne škole “Josip Pupačić” između 8 i 9 sati.

Omiški polumaraton se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Omiša i Športske udruge Plivački maraton Omiš. Pokrovitelji su Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županije i Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

PrOMIŠajte karte za vikend ovoga listopada, posjetite Omiš i uživajte u prirodnim ljepotama, čistom zraku i rekreaciji u netaknutoj prirodi.

Naslovna fotografija: Ivo Pervan

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.