Doživi Zagreb niz zagrebačku Savu

Kajak kanu klub Zagreb jedan je od najstarijih sportskih klubova metropole, a kako bi promovirali ovaj sport – ali i drugima pružili priliku da Zagreb dožive na sasvim drugačiji način – započeli su s jednodnevnom rekreacijom – turističko avanturističkom turom Spust raftom niz Zagrebačku Savu.

Ova je akcija službeno pokrenuta lani povodom Dana žena kada su kroz FB nagradnu igru besplatno Savom spustili dva tima. Isto je ponovljeno i ove godine, no ponudu su sada proširili pa pozivaju i druge rekreativce i ljubitelje boravljenja u prirodi koji bi se rado u okušali u raftingu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Želja Kajak kanu kluba Zagreb je ovim aktivnostima pružiti nešto novo Zagrebu. Kažu da je prelijepa Sava čišća nego ikada prije, a ono što je u ovoj priči posebno jest upravo to da se sve odvija u gradu. Ujutro možete piti kavu doma, otići na spust i već popodne ili predvečer biti opet kući.

Rafting ruta Savom ide od Podsuseda ili čak od Samoborskog otoka; ova druga ruta je nešto duža i traje oko 2 sata, ovisno o vodostaju, dok ona od Podsuseda traje sat i 15 minuta. Raftovi se lagano spuste pod Savski most gdje prostorije su Kajak kanu kluba i gdje ruta završava. Ture će biti organizirane tijekom svibnja i lipnja, kada priroda buja i pokazuje svoje najljepše lice.

Cijeli je ovaj doživljaj fora – nije to tura kao na divljoj Cetini, ali i na Savi ima nešto brzaca, a budite sigurni i da ćete se naveslati. Članovi kluba će vas dočekati pićem dobrodošlice, dok se na kraju rute sudionici obično zadrže na prekrasnoj okućnici oko prostorija kluba i tu se svi još malo podruže.

Da bi se okušali u raftingu na Savi ne morate biti fit. Važno je samo da stanete u prsluk, a najvažnije je da znate plivati – iako su šanse da upadne u Savu vrlo male. Sudjelovati u ovoj turi mogu već i djeca od 7 godina. Ima li bolje ideje za proslavu dječjeg rođendana na sasvim poseban način?

U Klubu vrlo ozbiljno pristupaju sigurnosti sudionika raftinga. Kao što je već rečeno, uvjet je da oni koji se otisnu na ovu avanturu Savom znaju plivati, zlu ne trebalo. Velikim i malim avanturistima Klub osigurava prsluke i kacige, a prije ulaska u raft održat će vam brzinsku Školicu ponašanja na vodi – kako se vesla, što se radi, koje su glavne ‘zapovjedi’ skipera… Objasnit će vam i kako se postaviti i za što se primiti u slučaju da padnete iz rafta i dati osnovne sigurnosne savjete.

Kada se kaže ‘rafting’, ljudi obično pomisle na aktivnost koja je zahtjevna, adrenalinska i pomalo strašna. No rafting Savom poseban je iz drugih razloga – provest ćete vrijeme u prirodi i biti u prilici da otkrijete sasvim novu dimenziju Zagreba i onoga što grad nudi. I velikima i malima bit će to doživljaj koji ostaje u sjećanju, jer nije to nešto što možete raditi svaki dan. Stoga se odazovite pozivu Kajak kanu kluba Zagreb: ljubitelji avanture, prirode i izbjegavanja shopping centara, ujedinite se! I doživite metropolu na potpuno drugačiji način.

Foto: KKK Zagreb

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.