Doznajte što vas očekuje ovog vikenda na Božićnoj bajci u Parku prirode Učka

Ovog vikenda, od 15. do 17. prosinca, u Parku prirode Učka održat će se tradicionalna Božićna bajka na prijevoju Poklon, ispred Centra za posjetitelje. U predivnom planinskom okruženju, posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikim aktivnostima tijekom trodnevne manifestacije.

božićna bajka učka
Izvor fotografije: Javna ustanova Park prirode Učka

Dolazak Djeda Božićnjaka na Poklon planiran je u petak, 16. prosinca, u 16 sati. Djed Božićnjak će darivati najmlađe posjetitelje iz svoje kućice na Učki, među kojima će prvi biti štićenici Doma “Ivana Brlić Mažuranić” i Caritasovog doma “Sv. Ana”, te Mali Učkari. Javna ustanova Park prirode Učka pripremila je posebne darove za njih. Ostali posjetitelji će moći kupiti poklone s motivima Parka prirode Učka po prigodnim cijenama u suvenirnici Centra za posjetitelje Poklon prije susreta s Djedom Božićnjakom.

Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u vožnji tradicionalnom 80 godina starom kočijom te sudjelovati u kreativnim radionicama koje će voditi Pedagoški kabinet iz Rijeke. Na radionicama će najmlađi izrađivati božićne ukrase od prirodnih i biorazgradivih materijala, potičući pritom korištenje recikliranih i prirodnih resursa.

kočija
Izvor fotografije: Javna ustanova Park prirode Učka

Božićna bajka u PP Učka za djecu i odrasle

Djeca će također moći posjetiti izložbu “Diverterra” unutar Centra za posjetitelje, koja će ih educirati o proizvodnji hrane, odvajanju otpada te održivom korištenju energije. Tijekom vikenda će biti organiziran i adventski sajam na kojem će se predstaviti lokalni OPG-ovi i umjetnici, pružajući posjetiteljima priliku za kupnju originalnih božićnih poklona ili uspomena s Učke.

božićna bajka učka
Izvor fotografije: Javna ustanova Park prirode Učka

Za dobru atmosferu brinut će se DJ Voljen Korić, dok će uz cirkuske točke i animacijski program, Martiniuss Cirkus iz Pule razveseljavati publiku tijekom sve tri dana. Komični nastup uz balone, trikove, monocikliranje, glazbu, ples i smijeh, održat će klaun Martiniuss koji će u svoj program uključiti i djecu, a oni koji žele naučiti više mogu sudjelovati u radionici žongliranja. Atraktivni hodači na štulama u svijetlećim kostimima će zabavljati sve posjetitelje svojim komičnim nastupima.

zima snijeg klupa
Izvor fotografije: Javna ustanova Park prirode Učka

U grijanom šatoru će biti osigurana ugostiteljska i gastronomska ponuda, a brigu o tome preuzimaju Lovačko društvo Srnjak iz Lupoglava i Planinski bar. Posjetitelji će također moći razgledati interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon po sniženim cijenama ulaznica tijekom cijelog vikenda, prilagođenog radnog vremena od 9 do 19 sati.

djed božićnjak
Izvor fotografije: Javna ustanova Park prirode Učka

Božićna bajka u Parku prirode Učka može se doživjeti u petak od 16 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati, dok će zabavni program u šatoru trajati do 22 sata.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.