Druga RangerRUN utrka u Parku prirode Lonjsko polje očarala natjecatelje

U očuvanoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje održana je druga RangerRUN utrka, utrka koja promiče zaštitu prirode i budi svijesti o očuvanju prirodnih ljepota .

I ovoga puta Lonjsko polje očaralo je mnoge trkače iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Start utrke bio je u Krapju – selu graditeljske baštine, na Stazi graničara koja prolazi pokraj pašnjaka s izvornim pasminama Lonjskog polja, posavskih konja, turopoljskih svinja i slavonsko srijemskih podolskih goveda, pokraj ornitološkog rezervata Krapje đol, pored rijeke Save i tradicionalnih stoljetnih drvenih kuća.

RangerRUN organiziran je u dvije kategorije, muškoj i ženskoj te na tri staze: Junior, Rekreativna i SavaRUN. Pobjednik SavaRUN-a na stazi od 12,7 km je Saša Horvat, dok je u ženskoj kategoriji prva u cilju bila Ivanka Zelenika.

Na Rekreativnoj stazi od 6,4 km i ove godine pobjedu je odnio Alen Stančić u  muškoj te Ivana Zeljko u ženskoj kategoriji, dok su pobjednici Junior staze od 1,9 km bili Petar Šalaj i Larisa Herceg.

Pobjednici su i ove godine ostali oduševljeni bogatim nagradama i startnim paketima sponzora. Po završetku utrke trkači su nastavili druženje uz bend Rockeri i specijalitete Funky food-a, a oni kreativnog duha sudjelovali su na jesenskoj radionici Hrvatskog fotosaveza.

Cijelo vrijeme utrku su vjerno nadgledali članovi Hrvatske gorske službe spašavanja ispostava Novska te vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac, a iznenađenje utrke bili su kostimirani povijesni graničari na stazi čime je ovaj sportski spektakl dobio dodatni povijesni element. Organizatori su najavili kako će RangerRUN biti organiziran i iduće godine.

Izvor: Park prirode Lonjsko polje, fotografije: Hrvatski fotosavez 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.