Drugo izdanje Bilogora traila najavljeno za rujan

Jeste se zaželjeli boravka u prirodi i fizičke aktivnosti? Nakon ljetnih vrućina početak rujna idealan je za aktivni boravak u prirodi, a Bilogora je domaćin najduže trkačke utrke obroncima ove mistične gore. Drugo izdanje zanimljive i atraktivne utrke Bilogora trail najavljeno je za treći rujna.

Natjecatelji imaju na raspolaganju tri različite dionice i to u utrci na 24 km, 15 km i 5 km. Najkraća staza je idealna za rekreativce i mlađe dobne skupine, dok iskusnije trkače čeka zanimljiva 24 kilometarska ruta. Početna i završna točka je Planinarski dom Kamenitovac.

Prijave su otvorene, a interes velik. Prijaviti se možete putem LINKA

Zanimljiv je podatak kako najstarija trkačica na prvom izdanju Bilogora Traila bila u dobi 73 godine, a najmlađi natjecatelj tek napunjenih 6 godina, objavila je Turistička zajednica Bjelovarsko bilogorske županija na svojim društvenim mrežama.

Bilogora je naniža planina Lijepe naše, ali najprostranija površinom. Inače, cijela površina mistične Bilogore pokrivena je biljnim plaštom. Najniži dijelovir Bilogore su pod vinogradima, voćnjacima i oranicama, a više djelove čini bjelogorična šuma u kojima dominira hrast, obični grab, bukva, a ponegdje i klen.

Bilogora je i međunarodno važno područje za ptice (SPA, Special protection area) na kojemu se gnijezde populacije ptica koje se nalaze na popisu u Crvenoj knjizi ugroženih ptica Hrvatske. Zato je Bilogora omiljena destinacija ljubitelja prirode.

Naslovna fotografija: Mirna Mihoci, izvor: TZ Bjelovarsko bilogorske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.