Drugom stranom Mjeseca na staru godinu

Za završetak ovogodišnjeg Adventa u Pagu u subotu 31. prosinca na staru godinu u 9 sati organizatori pozivaju na hiking Drugom stranom Mjeseca, stazama Mikula i Zaton, koji će voditi Udruga sportskog turizma Pag MareMonti.

Prohodat će se staze “Mikula” i “Zaton” koje se nalaze na području Ledenika i nisu tehnički i fizički zahtjevne, no, svakako treba obratiti pozornost na vremenske prilike i krški teren kojim će se hodati, stoga treba prilagoditi opremu i ponijeti dovoljnu količinu vode i zaštitu u slučaju kiše.

Početna točka ovog pješačenja nalazi se na parkiralištu iznad Velog boka, do kojeg možete doći automobilom. Duljina svake staze je tri kilometra (ukupno šest), a potrebno vrijeme za njihov obilazak je tri do tri i pol sata.

Za sve sudionike na raspolaganju je i karta sa stazama i GPS tragom, a prijaviti se možete na email. Za sve prijavljene ova događanja se ne naplaćuju.

Svojom prijavom sudionik/sudionica potvrđuje kako je upoznat/a sa zahtjevnosti svih outdoor aktivnosti na području grada Paga, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje te da izletu pristupa na vlastitu odgovornost. Sudionik/sudionica mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Organizatori vjeruju kako ćete, kao i mnogi drugi koji su već imali priliku sudjelovati u outdoor aktivnostima na području grada Paga, uživati u ovom prekrasnom i jedinstvenom mediteranskom krajoliku.

FOTO: Vesna Lenac Herenda, Tomislava Matasović, Fran Bukša i Alan Crljenko
Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Paga

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.