Dubrovačke ljetne igre – povratak na staro nakon dvije pandemijske godine

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture mjesto su stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja. Ovogodišnje 73. izdanje Igara otvoreno je ispred crkve svetog Vlaha, tradicionalnim podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi. Nakon dvije pandemijske godine organizatori su pripremili bogat i raznovrstan program u kojem će uživati domaća i inozemna publika svih uzrasta.

Naime u 47 dana trajanja, od 10. srpnja do 25. kolovoza, program se održava na gotovo 20 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. Igre će brojnoj domaćoj i inozemnoj publici ponuditi više od 60 sjajnih dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi.

Sinoć su u atriju Kneževa dvora, glazbeni program otvorili nagrađivana španjolska sopranistica Nuria Rial i ansambl Accademia del Piacere predvođen Fahmijem Alqhaijem.

Glazbeni program 73. Igara nastavlja se koncertom Komornog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Huta, kojima će se u večeri posvećenoj hrvatskoj glazbi u Dvoru, u četvrtak 14. srpnja, pridružiti mladi solisti Franjo Bilić na čembalu i Lovro Merčep na saksofonu.

Općenito, u glazbenom programu festivalska publika imat će priliku uživati uz velika imena hrvatske i svjetske glazbene scene, a najavljen je i bogat dramski program s premijernim naslovima i repriznim uspješnicama. Ljubitelji baleta uživat će u parku Gradac, a bogat popratni program sastoji se od izložbi, projekcija filmova, te događanja namijenjenih mlađoj publici.

– Ono što je izuzetno važno jest da je ovo 73. izdanje Igara ustvari povratak na staro; prvi puta nakon dvije godine, naglasila je intendantica Dora Ruždjak Podolski.

Ulaznice za sve festivalske programe dostupne su preko mrežnih stranica ili servisa te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati.

Fotografije: Dubrovačke ljetne igre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.