Dubrovačke ljetne igre – zastava Libertas zavijorit će i ove godine

Dubrovačke ljetne igre ove će godine doživjeti svoje 72. izdanje. Iako je trenutno nemoguće planirati program zbog neizvjesnosti epidemiološke situacije te financiranja najavljeno je kako će se Igre održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na više scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. Organizatori su ustrajni u namjeri da se jedan od najstarijih europskih festivala održi, te publici i ovo ljeto u Dubrovniku prikaže raznovrstan dramski, glazbeni, plesni i folklorni program.

Osnovicu dramskog programa 72. Dubrovačkih ljetnih igara, činit će produkcije unutar EU projekta Port of Dreamers te predstava Glava lava prema romanu Ivana Salečića.

72. Dubrovačke ljetne igre obilježit će nastupi većinom hrvatskih umjetnika

Članak se nastavlja ispod oglasa

Autorski rad Nataše Rajković i Ivana Penovića Van sebe, Igre postavljaju kao dio Port of Dreamers projekta sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Publika će imati priliku vidjeti i produkcije partnera na projektu. Jedna od njih je predstava Proslava po tekstu Ivora Martinića, a u režiji Jana Krmelja i produkciji Slovenskog narodnog gledališča Maribor. Tu je i Pod istim krovom u režiji Ivane Janošev i koprodukciji organizacije civilnog društva Kulturanova i Újvidéki Színház, manjinskog mađarskog kazališta iz Novog Sada.

Druga planirana premijerna dramska produkcija 72. Igara progovara o Dubrovniku kao o mjestu sudara bremenite povijesti i burleskne tranzicije. Radi se o adaptaciji romana prvijenca Ivana Salečića, Glava lava. Režija je povjerena eminentnoj hrvatskoj redateljici Aidi Bukvić kojoj je to prvi redateljski projekt na Dubrovačkim ljetnim igrama.

U sklopu programa 72. Igara, bogatu hrvatsku folklornu plesnu i glazbenu baštinu publici će predstavljati Folklorni ansambl Linđo. Prema najavama organizatora neće izostati niti izložbeni program u atriju palače Sponza. Glazbeni program teško je planirati u ovom trenutku, no izvjesno je kako će se velikim dijelom naslanjati na nastupe hrvatskih umjetnika. Ukoliko dođe do popuštanja epidemioloških mjera, festivalska publika će ovo ljeto, nakon što je njegov prošlogodišnji nastup odgođen, moći uživati u nastupu Artura Sandovala – legendarnog trubača i svjetske zvijezde jazza.

Podsjetimo, prošlogodišnje Dubrovačke ljetne igre, unatoč koronakrizi uspješno su održane. Sklopu manifestacije izvedeno je gotovo 50 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.