EKO SUBDAMJA: Split u sklopu dana grada čisti podmorje

Proslava blagdana Sv.Duje, zaštitnika grada Splita, dan je kada se svaki stanovnik prisjeti svega onoga što je lijepo u našim životima u gradu pod Marjanom. Na ovaj dan se svi odmaknu od svakodnevice i barem na kratko veličaju našeg zaštitnika i sve što nam je povjerio na čuvanje. Dok je ovaj dan idealna prilika za spustiti se do Rive i poviriti što ima novog u ponudi na tradicionalnim štandovima, poslušati razne prigodne koncerte, predstave i naravno vatromet, ujedno je i prilika za prisjetiti se svega što bi trebali i mogli odgovornije raditi kako bi sačuvali grad za buduće naraštaje.

Upravo iz ovog razloga, na sebi svojstven način, ronioci volonteri, uz partnera Turističku zajednicu grada Splita i tehničko-logističku podršku Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split, Crvenog križa Split, HGSS-a, Čistoće d.o.o. i mnogih drugih, odlučili su uoči slavlja dana našeg zaštitnika sv. Duje organizirati ekološku akciju pod nazivom EKO SUBDAMJA 2022. s ciljem uređenja podmorskog dijela naše baštine i nasljeđa.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Preko stotinu ronioca i volontera će zajedničkim snagama uređuje podmorje dijela grada koje svakom putniku i moreplovcu koji ulazi u gradsku luku upadne u oko – predivnom spomenu grada, Galebovima podno Sustipana.

Ekološka akcija “ EKO SUBDAMJA 2022.“ koja će započela jutros na području Sustipana kod plaže Galebovi u Splitu uz ronioce volontere iz Splita i njihove prijatelje i kolege iz cijele Hrvatske predstavlja zahvalu svemu onome što nam je naš zaštitnik ostavio u nasljeđe ali i upozorenje na važnost očuvanja za nadolazeće generacije.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.