Fešta od mora uz živu glazbu i morske specijalitete

U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti. Fešta od mora će se održati na rivi ovog petka, 1. rujna 2023. s početkom u 18 sati.

Ribarska fešta Vrsar

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti u dječjem kutku kojeg vodi vesela ekipa iz “Žutog kišobrana”. U sklopu kreativne radionice pod nazivom “Čuvari mora -papirnate ribice” djeca će izrađivati neobične papirnate ribice, jer ipak su ribe simbol morskog svijeta i podsjećaju na važnost očuvanja našeg mora. Radionice u dječjem kutku su besplatne.

Za dobru feštu pobrinut će se Funbox Band i Top of the Pop, a na pozornici će se im se pridružiti Klapa Teran i Folklorno društvo Pazin.

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.

Ribarska fešta Vrsar

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Ante Juran na štandu s plavom ribom  

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge “Domaća web tržnica”, koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

ribarska fešta vrsar 2023

Posljednja ovogodišnja Ribarska fešta održat će se u petak 22. rujna 2023. s početkom u 17.00 sati.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Vrsar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.