Fešta sv. Martina u Vrsaru ima novo ruho

Ove godine Fešta sv. Martina u Vrsaru predstavlja svoje novo ruho i bogati program u čijem je središtu lokalna zajednica. Fešta se održava na Trgu Degrassi u centru starog grada na vrhu brežuljka, a osiguran je prijevoz električnim vlakićem do starog grada.

Sve kreće u petak u 11 sati svetom misom u župnoj crkvi sv. Martina, nakon čega slijedi Turnir u društvenim igrama za velike i male u Osnovnoj školi Vladimira Nazora. U večernjim satima održava se popularno strateško kartaško nadmudrivanje, Turnir u briškuli.

Subota je dan rezerviran za cjelodnevnu zabavu. Sportski program započinje u jutarnjim satima Turnirom u boćama te rekreativna biciklijada stazom Archeocultour i pješačenje uz obalu i bajkovitom šumom Kontija.

Program na trgu započinje u 10 sati merkatom jesenskih proizvoda. Svi posjetitelji imati će mogućnost kupnje mandarina, jesenskog cvijeća, proizvoda od drva, kolača, suhomesnatih proizvoda i ostalih istarskih delicija.

Najšareniji kutak fešte bit će svakako dječji kutak s kreativnim radionicama i dvije predstave. Prva lutkarska predstava s početkom u 11, a druga dječja predstava u 14 sati. Neizostavno crtanje po licu i novitet ovogodišnje fešte, detektivska igra na otvorenom, potraga za izgubljenim receptom vrsaranskih amareta.

Jesensko izdanje Casanova ture koje započinje u 15 sati namijenjeno je svima koji su bili zauzeti tijekom ljetnih mjeseci i nisu imali prilike doživjeti iskustvo najzavodljivije ture u Istri i saznati kakve je dojmove o Vrsaru stekao Giacomo Casanova prilikom njegovog posjeta prije skoro 300 godina.

Vrsaranske udruge pobrinut će se za bogatu gourmet ponudu tradicionalnih istarskih jela i jela pripremljena s namirnicama iz Jadranskog mora u sklopu projekta “Jedi zdravo čuvaj plavo”.

Ugodno ozračje u poslijepodnevnim satima nastavlja se na natjecanju u pripremi istarske supe. Za dobru zabavu pobrinut će se zborovi Mendule i La Contrada, Anelidi, Bambus band, DJ Gogo i u 18:30 Klapa Teran. Za sve kvizoljupce organizira se pub kviz u 19 sati u staroj školi.

Kako ne bi otišli iz Vrsara bez uspomene, bit će uređen i prigodan foto kutak.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Vrsar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.