Festival xSTatic ponovno slavio uličnu kulturu u Splitu

Graffiti art, skateboarding, breakdance, street basket, stand-up komedija i radijski live program, odnosno sve najbolje od splitske street art scene, uz jaka međunarodna pojačanja, okupilo se na splitskim Gripama i Koteksu. Splitski festival street art kulture, xSTatic 2021., koji slavi i promovira uličnu kulturu, namijenjen je uglavnom mladima.

Cjelodnevni program započeo je u jutarnjim satima, a u svom prvom dijelu okupio je čak 24 domaća i četiri međunarodna graffiti writera. Sudionici skate natjecanja odmjerili su snage i vještine “jedan na jedan”, po uzoru na Game of skate, održano je natjecanje u uličnoj košarci, kao i plesno natjecanje “All style battles”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program osmog xSTatica tu nije završio. Splićane i njihove goste nasmijali su stand-up komičari “SplickeScene”, a rasplesali splitski hip-hop glazbenici Alejuandro Buendija i Sinovi, Banana Zvuk, Krešo Bengalka, Žuvi, Magellano, Lil Bear i Phlagma.

Ljubitelji urbane kulture, i stari i mladi, u velikom su se broju okupili na festivalskim događanjima. Na Gripama se do navečer družilo, stvaralo i igralo, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

Festivalsko veselje tu ne završava: narednih tjedan dana u sklopu festivala ocrtavat će se fasada Spaladium Arene. Betonsku fasadu svojim radovima će oplemeniti poznati street art umjetnici Jarus (Kanada) i Lonac (Zagreb).

Inače, ovogodišnji termin xSTatica poklopio se s obilježavanjem Međunarodnog dana nenasilja. Bila je to prava prigoda da ga mladi i svi koji se takvima osjećaju proslave u širenju dobrih vibracija, druženju i zabavi.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.