Florum Civitas se odgađa, no Krk Bike Adrenaline Story garantira dobru zabavu na otoku Krku

Iz Turističke zajednice grada Krka poručuju kako se zbog najave nestabilnih vremenskih uvjeta za nadolazeći vikend, manifestacija Florum Civitas odgađa. O novom terminu bit ćete pravovremeno obavješteni putem društvenih mreža te na web stranici turističke zajednice.

No do 15. svibnja ipak možete uživati u Krku i kušati jela gastronomske prezentacije Travel to Taste Krk. Upoznajte otočne okuse, lokalno uzgojene namirnice i specijalitete.

Krk Bike Adrenaline Story

Jedinstveni Krk Bike Adrenaline Story stvoren je za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova. Iskusni, ali i rekreativni brdski biciklisti, željni dobre i uzbudljive vožnje, pronaći će odličnu zabavu na otoku Krku tijekom vikenda 7. i 8. svibnja!

Prvi dan u subotu 7. svibnja, Krk MTB Adrenaline Story započinje kružnom MTB biciklističkom turom, uz pratnju iskusnih vodiča. Kroz ovu izazovnu rutu upoznat ćete ljepote krškog krajolika i autentične povijesne i gastronomske priče otoka Krka. Duga 40 kilometara, sa 1.000 visinskih metara uspona, ova kružna ruta vodi vas od Stare rive u Baški, preko Mjesečevog platoa kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Nakon kratke okrijepe slijedi vožnja natrag do Baške gdje vas očekuje degustacija žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine – domaćih šurlica.

Drugi dan u nedjelju 8. svibnja, rezerviran za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima! Zahvaljujući “shuttle” vozilima imate mogućnost, da u društvu iskusnih vodiča i bez puno muke, istražite spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Tijekom ture organizirana je okrjepa za sudionike, a nakon kratkog osvježenja, za one najodvažnije bike & hike tura preko najvišeg vrha otoka Krka – Obzove (569 metara) natrag u Bašku, gdje vas čeka osvježenje na poznatoj Veloj plaži.

Još uvijek se stignete prijaviti na ovo događanje ako ispunite prijavnicu na POVEZNICI i izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje. U slučaju da uplate nisu izvršene transakcijski, svi sudionici mogu to učiniti na licu mjesta plaćanjem u gotovini. Prijave su također moguće na licu mjesta.

Za sve sudionike osigurane su okrijepe i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije sudionike.

Defile automobila Porsche Club Steiermark

No osim adrenalinske avanture za ljubitelje biciklizma, na svoje će sljedećeg vikenda doć i ljubitelji brzih automobila. Naime, tridesetak automobila marke Porsche sudjelovat će u defileu kroz centar Baške. U sklopu svog proljetnog putovanja Kvarnerom, članovi Porsche kluba Steirmark iz Austrije u subotu će u popodnevnim satima, proći će kroz sam centar Baške i zaustaviti se na Paladi.

Defile automobila Porsche Club Steiermark rijetka je prilika za ljubitelje automobila da se upoznaju sa klasicima ovog brenda, a svi posjetitelji, kao i djeca osnovne škole Baška koja će imati priliku i provozati se u njima, moći će se fotografirati s ovim limenim ljubimcima

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.