HGSS predstavio aplikaciju za planinare i izletnike

Hrvatska gorska služba za spašavanje ( HGSS ) predstavila je web-aplikaciju i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske – Sigurnestaze.hr, koja je namijenjena planinarima i izletnicima.

Aplikacija HGSS-a omogućava kreiranje vlastitih ruta, pretraživanje i istraživanje terena, staza, objekata, penjališta i vrhova, a ono najvažnije, koristi provjerene podatke iz Registra planinarskih putova i obilaznica Hrvatskog planinarskog saveza te staze pogodne za pješačenje i planinarenje prema podacima koje je na terenu prikupila Hrvatska gorska služba spašavanja.

Svrha HGSS-ove aplikacije je promocija aktivnog turizma na ruralnim i teško pristupačnim područjima s naglaskom na podizanje stupnja sigurnosti, a glavni cilj je podići stupanj sigurnosti i ažurnosti podataka.

– Važno je napomenuti da je razvoj ove aplikacije rezultat dugotrajnog rada projekta Kartografija, koji je unutar HGSS-a prisutan od 2012. godine. Kroz godine, projekt je kartirao više od 70 područja unutar Republike Hrvatske, a neka od tih područja su čak prošla kroz tri izdanja, što svjedoči o predanosti i temeljitosti projekta, navode iz HGSS-a, a prenosi poslovni turistički portal HrTurizam.hr

Ova web aplikacija ne samo da olakšava istraživanje prirodnih ljepota Hrvatske već igra ključnu ulogu u promicanju odgovornog turizma i osiguravanju da korisnici imaju najnovije i najtočnije informacije. 

Za više informacija, posjetite https://sigurnestaze.hr/

Foto: HGSS

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.