Hrvatska među najpopularnijim destinacijama Francuza

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj predstavilo je hrvatsku turističku ponudu na općem turističkom sajmu Salon Mondial du tourisme, koji se održao u Parizu zajedno sa sajmom Destination Nature, koji je specijaliziran za aktivnosti u prirodi. Hrvatski štand bio je među najposjećenijim štandovima zemalja i destinacija koje su se predstavljale francuskoj publici, čime je potvrđen velik interes Francuza za putovanjima u ovoj godini, priopćio je HTZ.

– Francuzima su najtraženije teritorijalno bliže, sigurne i atraktivne destinacije, a upravo je Hrvatska tako percipirana na francuskom tržištu, izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, dodavši kako su na sajmu svoju ponudu predstavile i turističke zajednice grada Zagreba te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Tijekom prvog dana sajma organizirano je i druženje za 30-ak francuskih novinara kojima su predstavljeni turistički noviteti hrvatskih regija koje se predstavljaju kao suizlagači na sajmu, a predstavljeni su i detalji o zračnoj povezanosti, novostima turoperatora te važećim uvjetima ulaska u Hrvatsku.

Da je Hrvatska sve popularnija među francuskim gostima potvrđuju i sve brojnije aviolinije, odnosno najave poput uvođenja  linije Transavie iz Nantesa i Montpelliera za Split, Volotee iz Lillea za Split, Raynaira iz Pariza i Bordeauxa za Zadar i dr., a bilježi se i sve veći interes turoperatora koji kontinuirano uvode nove programe za Hrvatsku. Dodatna potvrda popularnosti naše zemlje su i brojne medijske objave o našoj zemlji u popularnim francuskim stručnim i općim medijima pa tako vodeći časopisi donose brojne reportaže o Hrvatskoj kao idealnoj destinaciji za predstojeće ljeto.

Tako magazin Le Monde du plein AIR, jedan od najznačajnijih specijaliziranih časopisa za kamping i nature turizam, uz naslovnicu s hrvatskim motivima, donosi i veliku reportažu o kamping ponudi Hrvatske. Reportaža je nastala u suradnji uredništva magazina s Hrvatskom turističkom zajednicom i Udrugom Top Kamping Hrvatska. Tu su i brojne druge reportaže nastale kao rezultat studijskih putovanja francuskih novinara, poput objava u Le Figaro Nautisme, Notre Temps, A/R Magazine i dr.

Također, dodajmo kako u Hrvatskoj ovih dana boravi i Sebastien Desurmont, novinar prestižnog francuskog časopisa GEO, koji će tijekom boravka u nekoliko hrvatskih regija prikupiti materijal koji će biti objavljen na čak 45 stranica u jednom od sljedećih brojeva ovog popularnog magazina.

Izvor i foto: HTZ

Naslovna fotografija Davor Strenja, izvor TZ Novalja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.