Hrvatska u TOP 10 zemalja po recenzijama na platformi Booking.com

Booking.com, objavio je dobitnike desete godišnje nagrade Traveller Review Awards, uključujući i najsrdačnija mjesta na svijetu u 2022. godini*. Izbor je temeljen na više od 232 milijuna provjerenih recenzija stvarnih putnika. Hrvatska je prema tim rezultatima, s brojem objekata kojima je dodijeljena nagrada, ušla u TOP 10 zemalja svijeta.

Kada je riječ o smještajima, najviše nagrada dodijeljeno je objektima u Italiji, a slijede Španjolska, Francuska, Njemačka, Rusija, te Hrvatska. U našoj zemlji nagrade Traveller Review Award za 2022. dobilo je 58.630 objekata, a iza nas su se našli Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Sjedinjene Američke Države i Australija.

Apartmani i jedinstveni smještaji i dalje najdraži

Petu godinu zaredom apartmani zauzimaju prvo mjesto na ljestvici nagrada Traveller Review Awards kao vrsta objekata s najvećim brojem nagrada na svijetu, hoteli su drugi, a slijede vikendice, privatni smještaji i smještaji s doručkom. Kada je riječ o kućama, apartmanima i drugim jedinstvenim smještajima, Italija predvodi s najvećim brojem nagrađenih objekata, a među prvih pet još su Španjolska, Francuska, Hrvatska i Njemačka.

Najsrdačnija regija Karlovačka, najsrdačnije mjesto Selište Drežničko

Od slavnih arhitektonskih čuda do netaknute prirodne ljepote, najsrdačnija mjesta na svijetu u 2022. nude putnicima niz nezaboravnih iskustava iz svakoga kraja svijeta. Drugu godinu za redom najsrdačnije mjesto u Hrvatskoj je Selište Drežničko koje se nalazi u najsrdačnijoj regiji, Karlovačkoj županiji, a slijede je Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska i Splitsko-Dalmatinska županija.

Na kraju navodimo neke od primjera smještaja koji su pomogli Hrvatskoj da postane šesta najnagrađivanija zemlja u 2022. s gotovo savršenim ocjenama gostiju:

*Odredišta su sortirana prema ukupnom udjelu dobitnika nagrade Traveller Review Awards 2022. u odnosu na ukupan broj objekata koji su ispunjavali uvjete za nagradu u tom gradu ili regiji (samo smještajni objekti). Odredišta su također morala imati iznadprosječan broj dobitnika nagrade kako bi ih se uključilo na ovaj popis (50 dobitnika nagrade ili više za gradove i 500 dobitnika ili više za regije) te su odabrani na način da se podjednako pokriju različita geografska područja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.