Interpretativna šetnja oživljava povijest okusa središnje Istre

Central Istria walking degustation tour, odnosno Putevima okusa središnje Istre novi je proizvod Istra Inspirita osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre. Interpretativna šetnja u pitoresknom srednjovjekovnom gradiću Svetom Lovreču oživjela je okuse, mirise i tradiciju središnje Istre te povela publiku na putovanje kroz tri povijesna razdoblja.

Likovi Istra Inspirita poveli su publiku u prošlost te im približili priče o različitim jelima i običajima iz Rimskog doba, Austro-Ugarske monarhije i tradicionalne istarske kuhinje. Dominik Karakašić kao rimski car Oktavijan August dočarao je publici gozbe i delicije kakve su samo Rimljani znali pripremiti.

Putem su naišli i na Agnezu Bauer, glavnu sluškinju na Bečkom dvoru, koju je utjelovila Sedina Cerovac. Sudionici su tako saznali sve o nekadašnjim jelima iz Austro-Ugarske, načinu ponašanja prilikom organiziranja svečanih večera te namirnicama koje su i danas zastupljene u našim jelima.

Na posljednjem punktu sreli su Franu Vižintina, vlasnika lokalne istarske konobe, koji je ispričao sve o istarskim tradicionalnim jelima, a uprizorio ga je Dejan Gotal. Režiju i scenarij potpisuje akademski glumac i redatelj Frano Novljan.

Šetnja Svetim Lovrečem prva je u nizu besplatnih, interpretativnih tura Istra Inspirita u središnjoj Istri, a sljedeće će se održati u Tinjanu, 27. srpnja i Pazinu, 03. kolovoza s početkom u 19 sati. Nakon svake šetnje očekuje vas degustacija lokalnih proizvoda središnje Istre.

Kako je Tinjan dobro poznat po pršutu, a Pazin po cukerančiću, rezervirajte svoje mjesto na POVEZNICI te uživajte u okusima i mirisima središnje Istre.

Izvor fotografija: IRTA

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.