Iskoristite promotivne cijene i posjetite prirodne atrakcije Hrvatske

Glavni dio sezone je iza nas, no to nije razlog da sjedite kod kuće, prestanete s tjelesnom aktivnošću ili ne uživate u prirodnim ljepotama Hrvatske. Iskoristite još koliko je moguće ove lijepe listopadske dane i počastite se posjetom jednoj od hrvatskih prirodnih atrakcija, koje su u Mjesecu hrvatskog turizma, cjenovno pristupačnije.

Podsjetimo, prošlogodišnji “Tjedan odmora vrijedan” postao je “Mjesec hrvatskog turizma”. Prigoda je to za pronaći povoljniji smještaj, restorane, kulturne i prirodne atrakcije i još puno toga po osjetno povoljnijim cijenama.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

No ono čemu ćemo pokloniti više vremena su prirodne atrakcije kojih u Hrvatskoj ne nedostaje. Nacionalni parkovi, parkovi prirode, ali i brojne špilje svake godine privuku veliki broj posjetitelja tijekom sezone, no i nakon nje, kada u prirodnim ljepotama možete uživati opuštenije, bez velikih gužvi. Razlog više da se odlučite za posjetu jednoj od devet destinacija u kategoriji Prirodne atrakcije u listopadu zasigurno je činjenica kako ih možete vidjeti po sniženim cijenama.

Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet, najstariji morski park u Hrvatskoj, promotivne cijene nudi do 10. listopada. Morem potopljeni zaljevi, Malo i Veliko jezero, najistaknutije su lokacije ovog područja te važan geomorfološki i oceanografski fenomen. Tijekom akcije Mjesec hrvatskog turizma kupnjom ulaznica putem webshopa Nacionalnog parka Mljet je moguće po cijenama od 40 kuna za odrasle (redovna cijena 70 kuna) i 20 kuna za djecu i studente (redovna cijena 50 kuna). Ulaznica uključuje vožnju električnim brodom te posjet otoku Sv. Marija u srcu Velikog jezera.

Nacionalni park Risnjak

Do 31. listopada Nacionalni park Risnjak nudi povoljnije cijene ulaznica za program promatranja divokoza, koje još zovu i planinskim balerinama. Želite li im se približiti, kročiti u njihovo stanište, to možete učiniti uz stručno vodstvo. Program uključuje: vodiča, transfer do parkirališta najbližeg staništu, korištenje dalekozora. Trajanje obilaska je do pet sati za maksimalno tri osobe uz posebne napomene kako program uključuje obilazak po planinarskim stazama na krškom terenu, te se od posjetitelja očekuje spremnost na uspon i planinarenje uz obaveznu prikladnu obuću i odjeću (gojzerice, zaštita od vjetra, kiše, sunca…). Cijena je 520 kuna za jednu osobu, umjesto 800 kuna i 325 kuna po osobi za dvije ili više u grupi (redovna cijena 500 kuna po osobi).

Nacionalni park Plitvička jezera

Najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske snižene cijene ulaznica nudi od 15. do 24. listopada. Tako će cijene ulaznica za odrasle i studente iznositi 100 kuna po osobi, a za djecu od 7 do 18 godina, 35 kuna po osobi. Djeca do sedam godina imaju gratis ulaz. Navedene, povoljnije cijene vrijede i za posjet grupa Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Park prirode Lastovsko otočje

Do kraja mjeseca niže cijene nudi i Park prirode Lastovsko otočje. U sklopu akcije “Mjesec hrvatskog turizma” ostvarite 35% popusta na Izlet brodom. Tako je za obilazak parka brodom cijena po osobi 130 kuna, a redovna cijena iznosi 200 kuna.

Park prirode Telašćica

Park prirode Telašćica osigurao je popust od 50% na redovnu cijenu ulaznica za individualne posjetitelje u razdoblju od 25. do 31. listopada 2021. godine. Ulaznice za individualne posjete preko kopnenog ulaza Dolac iznosi 20 kuna, a uz dodatni popust 10. Za posjetitelje u kućama za odmor u Parku prirode “Telašćica” ulaznica je pet kuna, a za posjetitelje u plovilu bez motora do šest metara (kanu, kajak, jedrilica, sandolina, splav i sl.), 10 kuna. Ulaznice za individualne posjete, po plovilu dnevno, zavisno od duljine plovila iznosi od 75 do 2.000 kuna. Cijene promotivnih ulaznica vidljive su na POVEZNICI.

Park prirode Vransko jezero

Tijekom cijelog mjeseca listopada Park prirode Vransko jezero nudi popust do 35% za adrenalinski park gdje se možete prepustiti avanturi i testirati svoju spretnost, te najam kajaka u kojima možete uživati u nečujnom veslanju po jezerskoj vodi. Uživajte u adrenalinskom parku po cijeni od 39 kuna po osobi, a kajake možete unajmiti – jednosjed 22,50 kune na sat ili 78 kuna za cijeli dan, dvosjed 32,50 kune na sat i 117 kuna na dan. Tu je još i vođena tura kajacima, za jedan sat 72,50 kune za odrasle i 62,50 kune za djecu do 18 godina.

Pećinski park Grabovača

Članak se nastavlja ispod oglasa

Do kraja listopada posjetite jedini pećinski park u Europi te uz stručnog vodiča otkrijte čari špilje Samograd, jedne od najstarijih turističkih špilja u Hrvatskoj. Obilazak špilje Samograd i poučne staze Fauna traje oko 75 minuta. Špiljom vas vode isklesane kamene stepenice s metalnim rukohvatima, 345 metara u utrobu Zemlje. Redovna cijena ulaznice je 50 kuna, a u sklopu Mjeseca hrvatskog turizma snižena je 40% i iznosi 30 kuna.

Park prirode Medvednica

Do 31. listopada Park prirode Medvednica uključila se u akciju “Mjesec hrvatskog turizma” snižavanjem cijene obiteljske ulaznice u Rudnik Zrinski. Redovna cijena obiteljske ulaznice u Rudnik Zrinski je 50 kuna, a snižena cijena u programu Mjesec hrvatskog turizma je 50% niža, odnosno iznosi 25 kuna.

Baraćeve špilje

U akciju “Mjesec hrvatskog turizma” uključile su se i Baraćeve špilje, koje od 15. do 24. listopada individualnim posjetiteljima omogućuju posjet Gornjim Baraćevim špiljama po promotivnoj cijeni, odnosno 35% popusta na redovnu cijenu ulaznica. Za odrasle tako će cijena ulaznice biti 39 umjesto 60 kuna, za djecu od 7 do 18 godina 19,50 umjesto 30 kuna, a za studente, umirovljenike, planinare i izviđače 32,50 umjesto 50 kuna.

Naslovna fotografija: Nacionalni park Plitvička jezera

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.