Istra među dobitnicima Gist Travel Food Awarda

Na međunarodnom turističkom sajmu TTG Travel Experience 2022 koji se održava u talijanskom Riminiju, Istra je u središtu pozornosti. Naime, destinacija je ovjenčana prestižnom nagradom Gist Travel Food Award – priznanjem koje Talijansko udruženje turističkih novinara svake godine posvećuje talijanskoj i inozemnoj izvrsnosti na polju gastronomije i vina, kao “Best Food & Wine Destination 2022”.

Gist travel Food

Među argumentima navedenima u godišnjem priopćenju može se iščitati kako je održivost kriterij koji danas prožima svijet turizma pa tako i enogastronomski turizam. Potonje, zapravo, nije izolirano polje, već je dio teritorija, njegovog ekosustava, njegovog gospodarstva, njegove povijesti. Turizam hrane i vina odraz je globalnog stanja svog vremena. Jer hrana je kultura.

Istra je već u 19. stoljeću osvojila europsko plemstvo i intelektualce zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, mletačkom i austrougarskom nasljeđu, latinskoj, slavenskoj i germanskoj multikulturalnosti, izmežu ostaloga rekla je Elena Bianco, predsjednica žirija Travel Food Awarda.

///Autentična Istra – dobra hrana i dobro raspoloženje

– Raduje nas što smo nagrađeni u kategoriji gastronomije i vina. Premda svjesni da taj segment predstavlja ključan driver u stvaranju našeg imidža, posebno je to važno kada dolazi s jednog tržišta koje vrlo dobro vlada ovom temom te zna prepoznati kvalitetu i izvrsnost, izjavio je povodom dodjele nagrade direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Ovim dodatnim važnim priznanjem Turistička zajednica Istarske županije okrunila je tekuću godinu u kojoj se kontinuirano nastojalo ispričati gurmansku stranu istarskog poluotoka, fokusirajući se intenzivno na talijansko tržište: od divljih šparoga u proljeće do jesenskih tartufa, kroz nagrađivana vina, izuzetna ekstra djevičanska maslinova ulja, sireve i nezaobilazni pršut kao i prisutnost – na tako malom teritoriju – dva ekskluzivna restorana s Michelinovom zvjezdicom. Time Istra želi promovirati svoje proizvode, namirnice i brojne aktere koji stoje iza ove rastuće i sve važnije scene hrane i vina u središtu Europe.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Istarske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.