Istra ovog vikenda obilježava Svjetski dan turizma

Svjetski dan turizma, 27. rujna, diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj obilježen je nizom zanimljivih događanja i prigodnih programa. No u Istri Svjetski dan turizma koji se ove godine održava pod motom “Turizam za uključivi razvoj” obilježava se i ovog vikenda. Naime Upravni odjel za turizam Istarske županije već šestu godinu zaredom organizira obilježavanje ovog dana nizom prigodnih sadržaja i popusta.

Program je započeo danas u 10 i traje do 18 sati, a održat će se i sutra u isto vrijeme. Posjetiteljima su na raspolaganju 64 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno.

Cilj ove dvodnevne manifestacije je učiniti turističku ponudu dostupnijom svim posjetiteljima diljem Istre koja doprinosi podizanju kvalitete i produženju turističke sezone, a komunicira se kroz četiri kategorije: Outdoor & Fun, Gourmet, Wine, Olive Oil & Wellness, Thematic Museum & Culture i Nature & Touring.

Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.

Ovom manifestacijom nastoji se ukazati na lokalne proizvode, ponudu i uslugu te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. Svi zainteresirani mogu na POVEZNICI pregledati i rezervirati ponuđene sadržaje, te direktno od organizatora dobiti potrebne informacije. Organizatori posebno skreću pozornost na pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera socijalne distance koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja turističkih usluga.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.