ISTRun Eat Drink: 5 utrka udruženih u heodinističku karavanu

ISTRun Eat Drink novi je turistički proizvod nastao u zajedničkoj suradnji lokalnih proizvođača i turističkih zajednica. Organizatori i tvorci nove istarske manifestacije koja će se održati u 5 termina ove godine, a prva je najavljena za travanj, napominju kako se neradi tek o nizu utrka, već manifestaciji koja predstavlja Istru kao izvornu gastronomadsku destinaciju.

Konačni rezultat je ne samo načelno objedinjavanje dosadašnjih utrka pod zajednički naziv, već udruživanje svih utrka u hedonističku karavanu koja se predstavlja trkačkoj zajednici. Većina Istrijana je već upoznata sa dosadašnjim utrkama (Špaleta Run, Run 4 Teran, Štrika-Ferata Run u Rovinju i Oio Vivo Run) te se ova nova utrka BEERun u Svetvinčentu savršeno uklopila za promociju novog koncepta ISTRun Eat Drink.

Termini održavanja utrka su raspoređeni od travnja do listopada. Špaleta Run najavljena je za 10.travnja, Run 4 Teran 28 svibnja, BEERun 24.lipnja, Srdela Run 10. rujna te Oio Vivo Run 5. studenog.

Svi sudionici koji se prijave do prvog dana proljeća, 21. ožujka ostvaruju pravo na popust jer umjesto 50 eura, koliko bi koštalo pojedinačno prijavljivanje na svaku utrku, plaćaju 40 eura. Također, kao dodatna motivacija za ranu prijavu, na prvoj stanici, Stanciji Buršić očekuje
originalna trkačka majica.

Prijave će također biti moguće i na svakoj pojedinačnoj utrci po cijeni od 10 EU. Novost je i organizacija dječjih utrka Teći ići mići za predškolski uzrast uz partnerstvo s loklanim obrtom koji će pripremiti lutke za prvoplasirane sudionike.

Druga utrka, Run 4 Teran, će biti održana po Štriki Ferati i vinogradima i maslinicima Vinarije Lunika koji su se uključili prošle godine. Sama je pruga ujedno i neiscrpan izvor za imena kojima vinar Daniel Bastijančić oplemenjuje svoja vina, pa je tako i vino sorte teran nazvao Carbun po ugljenu, bez kojeg ne bi mogli kretati vlakovi.

Najnovija utrka u karavani imat će cilj u kaštelu Morosini – Grimani, gdje je i predstavljen novi koncept. Partneri su dobro nam poznati pivari iz Kampanjola Eko Bire koji su priznati i preko Učke jer su tvorci prve hrvatske ekološke bire od od ječma i hmelja iz eko uzgoja.

Predzadnja postaja je također na Štrika Ferati, ali na njenom južnom krajnjem dijelu. Ove se godine uključila i Mirna Rovinj zbog čega je utrka i nazvana Srdela Run. Cilj je na području Rovinja od kuda ISTRun Eat Drink i počinje, i na određeni način, simbolično zatvara krug u jednom od najvećih maslinika u cijeloj Istri s utrkom Oio Vivo Run.

Simbioza svih partnera ovog projekta iščitava se i u logu u kojem se nalaze četiri kruga koji se
međusobno isprepliču i simboliziraju 4 grada i općine, četiri turističke zajednice koje se međusobno nadopunjuju i zajednički brendiraju ovaj novi turističko sportski gastronomski doživljaj.

Turističke zajednice Općina Kanfanara i Savičente te Grada Vodnjana i Rovinja ovim projektom zajednički promoviraju svoje destinacije kroz njihove prirodne, povijesne i
gastronomske posebnosti. Bogatom gastronomskom ponudom i prirodnom baštinom spajaju centralnu južnu Istru i predstavljaju je ljubiteljima sporta, rekreacije i gastronomije
domaćim i stranim gostima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.