Izvrsni koncerti za Uskrsni ponedjeljak u Zagrebu

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, Turistička zajednica grada Zagreba poklonit će ove godine posjetiteljima i građanima Zagreba, dva prigodna uskrsna koncerta na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja.

Prvi koncert održat će ansambl Projekt Lazarus u crkvi sv. Ivana Krstitelja, Nova Ves 64a, s početkom u 19:30. Projekt Lazarus izvest će 11 prigodnih skladbi, hrvatskih skladatelja iz 17. stoljeća. Na taj će način predstaviti neke od najljepših primjera hrvatske glazbene baštine tog doba.

Drugi koncert izvest će Ansambl LADO u župi sv. Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64, s početkom u 20:00 sati. U sklopu koncertnog programa “Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke” LADO će predstaviti čak 14 uskrsnih napjeva iz različitih krajeva Hrvatske. Ističemo, istoimeni nosač zvuka LADO je objavio prošle godine te je dobitnik Porina za najbolji album folklorne glazbe. Ulaz na oba koncerta je besplatan.

Na Uskrsni ponedjeljak, tradicionalno počinje i nova sezona Smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije koja se održava uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba. Ceremonija kreće u 11:00 sati ispred sjedišta Pukovnije (Etnografski muzej) i završava u 12:30 (ispred Zagrebačke katedrale). Tijekom 2022. godine, program izvodi 13 pješaka i 4 konjanika. Predviđeni termini odražavanja su svake subote te utvrđenim državnim praznicima, blagdanima i svečanostima. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se otkazuju.

Osim uskršnjih koncerata, Turistička zajednica grada Zagreba je u suradnji sa Zagrebačkim holdingom d.o.o. – Podružnicom Zrinjevac postavila nove uskrsne instalacije na travnatoj površini ispred Katedrale. Prijašnje tri velike pisanice, oslikane u maniri hrvatske naive, koje su prethodnih godina ukrašavale to područje, poklonjene su Hrvatskoj kulturnoj zajednici Mainz kao simbol uskrsne radosti i mira te kao simbol prijateljstva gradova Mainza i Zagreba, a na inicijativu Gradske skupštine Grada Zagreba.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Zagreba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.